Mizerie la centrul de ingrijire de la Timisul de Sus!

Mizerie la centrul de ingrijire de la Timisul de Sus!

0 81

Dand curs unei reclamatii, comisarii de la protectia consumatorilor au descins in control la institutie. Ancheta nu a fost inca finalizata, dar comisarii au constatat ca persoanele ingrijite aici nu beneficiaza de minime conditii de trai. Inspectorii au descoperit si faptul ca institutia nu elibereaza chitante nominale beneficiarilor care isi platesc o parte din costuri. Conducerea centrului s-a opus din rasputeri intrarii comisarilor si a presei in institutie.
Incercarile conducerii centrului de a impiedica intrarea inspectorilor in institutie ascundeau o realitate crunta si degradanta. Paznicii au consemn strict se pare de a tine departe de ochii publici mizeria si neregulile dinauntru. In curtea centrului de la Timisul de Sus, comisarii de la protectia consumatorilor au gasit si un depozit de combustibil, aspect pe care il vor sesiza si inspectoratului pentru situatii de urgenta.
In centrul de ingrijire si asistenta de la Timisul de Sus sunt ingrijite 74 de persoane cu dizabilitati fizice si psihice pentru care statul aloca lunar peste 2000 de lei de persoana. 14 dintre chiriasi sunt nevoite sa-si achite o parte din contributii. Ancheta Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului se va finaliza la sfarsitul saptamanii, cand va fi intocmit raportul despre situatia gasita la centru.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.