Mitza Biciclista rediviva

Mitza Biciclista rediviva

0 133

Pentru aceia care cred ca Mitza Biciclista e doar o gluma, trebuie sa clarificam ca nu este asa. Ea a existat aievea. Pe strazile Bucurestiului interbelic facea furori o femeie pe bicicleta: celebra Mitza, care mai era supranumita si Mitza Cotroceanca, datorita banuielii ca ar fi avut o relatie cu Regele Ferdinand.
Tot Mitza a fost prima femeie care s-a balacit in mare imbracata intr-un costum de baie considerat sumar la vremea respectiva (atunci se facea baie in halat), fapt ce a determinat o interventie a unui sef de post care a inceput sa fluiere precipitat pentru ca Mitza sa iasa din apa. Coana s-a dus imperturbabila la politist, l-a lovit cu umbrela de plaja, intreband curioasa “de ce suiera”.
Suntem in Romania anului 2009, Mitza e Nutzi, costumul pentru care seful de post interbelic a fluierat disperat a devenit unul mult mai sumar, roz, pentru care suiera toti sefii din toate posturile, Cotroceanca se potriveste, bicicleta a fost inaugurata de Pasti pe litoral… Tacamul e complet. Doar ca pe langa Nutzi Biciclista, ori Nutzi Cotrceanca, se potriveste si Nutzi Ecologista, avand in vedere ca ecologia este, in ultima vreme, la fel de trendy precum bikinii si traista bucovineana!
Revenind la Mitza, Ferdinand i-a luat casa in Piata Amzei, lu` Nutzi i-a dat Traian minister in Piata Victoriei. Casa Mitzii este cunoscuta sub numele de Mitza Biciclista. Ministerul va ramane in istorie (fie ea si romantata) drept Ministerul Nutzi Biciclista, sau Turista, sau Tichetista, sau alta “ista” ce rimeaza cu faima lui Nutzi!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.