Mitingul din Piata Victoriei

Mitingul din Piata Victoriei

0 79

Cu o prezenta din toata tara mitingul de ieri a confirmat de aceasta data prezenta pe fluturasul de salarii sau pe cuponul de pensii a romanilor scaderea si consecintele ei imediate.
Mitingul din Piata Victoriei organizat de CNSLR Fratia s-a incheiat, miercuri, in mod pasnic. Actiunea de protest a fost insa marcata de un moment tensionat cand un grup de protestatari au incercat sa forteze barajul de protectie format din jandarmi in fata Guvernului. Sindicalistii, nemultumiti, au aruncat cu sticle si pahare de plastic in directia fortelor de ordine, care au facut uz de gaze lacrimogene. La scurt timp insa, ordinea a fost restabilita, iar liderii sindicali au facut apel la protestatari sa nu actioneze cu violenta.
‘Nu ne provocati! Jos bastoanele de pe sindicalisti!’, a strigat, de la tribuna mitingului, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, catre jandarmii ale caror efective au fost suplimentate.
„Nu incercati sa creati un eveniment de care de noi sindicalistii nu suntem vinovati. Nu incercati sa ne culpabililizati de ce s-ar putea intampla. Am venit sa demonstram pasnic. Incetati cu gazele lacrimogene! Incetati cu bastoanele! Avem dreptul de a manifesta legal pana la ora 18.00 (…) Intoarceti-va cu spatele catre fortele de ordine. Eu v-am asigurat protectia in Piata, eu va asigur pana ajungeti acasa, va rog sa nu va lasati provocati intoarceti-va catre tribuna, lasati provocatorii Avem nevoie de calm si de luciditate lupta noastra nu este cu fortele de ordine, lupta noastra este cu membrii Guvernului. Rugam inca o data fortele de ordine sa inceteze provocarile. Va promit ca acesta este ultimul miting pasnic pe care il mai organizam’, a declarat Marius Petcu de la tribana mitingului”, a declarat Marius Petcu.

Jandarmii nu au folosit gaze lacrimogene impotriva protestatarilor din Piata Victoriei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.
Potrivit acestuia, protestatarii au incercat sa forteze barajul de protectie din zona amenajata pentru miting, dar au fost opriti de fortele de ordine. El a precizat ca nicio persoana nu a fost ranita in timpul busculadei.
”A avut loc un singur incident in care un jandarm a folosit un spray lacrimogen pentru a se apara de un protestatar care a incercat sa forteze barajul folosindu-se de un steag”, a precizat Militaru.

Liderul sindical Petcu i-a indemnat pe sindicalisti sa mearga acasa si sa le spuna tuturor parlamentarilor si guvernantilor care provin din zona lor ca nu-i mai reprezinta si sa-si dea demisiile. Liderii CNSLR Fratia si-au exprimat dezamagirea fata de reactia bucurestenilor care au lasat toata povara grea a saraciei pe umerii sindicalistilor prezenti in piata.
Marius Petcu a anuntat incheierea mitingului, mai devreme decat ora anuntata (18,00), din cauza provocatorilor care au patruns printre protestatari si care au incercat sa-i dezbine.
„Felicit participantii la miting, felicit lideri sindicali, presedintii de uniuni sindicale care astazi au fost prezenti in piata Victoriei aratand care este forta confederatiei CNSLR Fratia. Data viitoare nu vom mai pleca din piata si vom veni pregatiti pentru a infrunat fortele de ordine si pe provocatori, a afirmat Marius Petcu la incheierea mitingului.
In timpul actiunii de protest, un echipaj SMURD a intervenit pentru a acorda ajutor unei femei careia i s-a facut rau si care a fost transportata pentru monitorizare la punctul medical avansat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.