Mita pentru Mitica de la Liga!

Mita pentru Mitica de la Liga!

0 58

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru luare de mita. In acelasi caz, DNA a mai dispus trimiterea in judecata a trei persoane intre care Gino Iorgulescu, in calitate de presedinte al Fotbal club „National” si membru in Adunarea Generala a ligii. Impotriva acestuia au fost retinute infractiunile de dare de mita, spalarea de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.
Procurorii anticoruptie sustin ca presedintele LPF a primit de la Gino Iorgulescu un teren in valoare de 32.600 de dolari in Bucuresti, in schimbul achizitionarii de catre liga a unui teren de 1.497,21 mp (amplasat in aceeasi zona) si a unei constructii nefinalizate de 279,72 mp si ridicata fara autorizatie pe terenul respectiv. Potrivit procurorilor DNA, pretul platit – 355.000 USD – a fost supraevaluat, fiind de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona, la acea data.
Procurorii anticoruptie afirma ca pentru a ascunde adevarata natura a bunului dat cu titlu de mita lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a trecut in proprietatea lui Florin Bogdan Badita, fostul sofer personal al lui Dumitru Dragomir si administrator la firma SC ‘Bodu’ SRL, suprafata de 351,79 mp de teren, printr-un contract incheiat la un notariat public. In contractul de vanzare-cumparare astfel incheiat s-a consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi, desi in realitate acesti bani nu au fost achitati. In perioada 2001-2004, in baza acestui contract de vanzare-cumparare, s-au realizat formalitatile de inscriere in Cartea Funciara a imobilelor respective si de obtinere a autorizatiei de constructie pentru ridicarea unei locuinte.
Pe 24 mai 2004, in baza unui alt contract de vanzare cumparare, incheiat in forma autentica, Bogdan Badita, cu acceptul asociatului unic al SC „Bodu” SRL, Bogdan Dumitru Dragomir, a trecut terenul respectiv in proprietatea acestei firme, contract in care s-a consemnat, in fals, ca pentru tranzactie s-a platit suma de 900.000.000 de lei vechi. In perioada 2004-2007, Bogdan Badita a folosit acest contract pentru a inregistra operatiunea in contabilitatea firmei si pentru a realiza formalitatile legale in vederea inscrierii imobilului in Cartea Funciara si obtinerii autorizatiei de dezmembrare a constructiei amplasate pe acest imobil.
In cauza s-a instituit sechestru asigurator asupra bunului primit cu titlu de mita, in
vederea confiscarii de catre instanta de judecata. DNA a anuntat ca pentru judecarea cauzei a fost sesizata Inalta Curte de Casatie si Justitie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.