Misiune dificila pentru hocheistii de la Corona in Liga Mol

Misiune dificila pentru hocheistii de la Corona in Liga Mol

0 99
Daca in meciurile directe cu contracandidatele pentru un loc in play-off, Corona se descurca destul de bine, problemele apar odata cu jocurile de culise. Dupa ce vineri a fost zdrobita sub Tampa, Ice Tigers Nove Zamky a castigat duminică la Miercurea Ciuc fara emotii. In schimb, Dab Docler, care n-a pus mari probleme vineri in partida cu harghitenii, a jucat pe viata si pe moarte duminică la Brasov si s-a impus cu 2-1, ajutata si de cateva erori de arbitraj.
Meciul cu Nove Zamky a avut o singura directie, spre poarta oaspetilor. Corona a deschis scorul destul de repede, in minutul 4, prin Joshua Bonar. Pana la prima pauza, tabela arata deja 3-0, dupa reusitele lui Ceanad Virag si Ceanad Fodor. A urmat o parte secunda in care oaspetii au incercat sa reintre in joc, insa Corona a inchis toate culoarele si a conservat scorul.
Ultima repriza a debutat cu golul lui Jombor Antal, care a stabilit rezultatul final la 4-0 pentru brasoveni. Robert Spisak, antrenor Ice Tigers Nove Zamky, a declarat: “Am avut un inceput de meci reusit, dar la prima greseala adversarul a si marcat. Cred ca meciul s-a decis in mare parte in prima treime; in repriza secunda am incercat sa revenim, dar nu am fructificat sansele avute, iar odata cu golul 4 mi-am dat seama ca era aproape imposibil sa mai intoarcem rezultatul”
Greg Lindqvist, antrenor Corona Brasov, crede ca “Este o victorie mare, am castigat ca o adevarata echipa in acesta seara. Eram aproape iesiti din play-off in cazul unei infrangeri dar baietii au inteles ce au de facut si asta s-a vazut pe gheata. Credem in continuare ca putem sa intram in primele 4 dar, pentru asta, trebuie sa abordam fiecare meci extrem de determinati”
Dupa victoria de vineri, brasovenii isi puneau mari sperante in partida cu liderul Dab Docler de duminică seara. Partida a fost una foarte incrancenata, inca de la inceput.
Dupa o prima repriza in care s-au remarcat cei doi portari, Corona a deschis scorul in partea secunda prin Jombor Antal, aflat in mare forma. Numai ca, imediat dupa deschiderea scorului, au urmat cateva greseli de arbitraj care i-au adus pe maghiari in treimea gazdelor. Doua eliminari gratuite, doua ofsaiduri inexistente ale brasovenilor, un ofsaid cat casa al oaspetilor, ramas nesanctionat, au fost doar cateva din greselile care au venit dupa ce Corona a condus cu 1-0.
Chiar daca gazdele au rezistat o jumatate de minut in 3 contra 5, Dab Docler a reusit sa egaleze pe finalul reprizei prin Groschl.
Mai mult, in primele secunde ale ultimei reprize, o pasa gresita in spatele portii brasovene a dus la inscrierea celui de al doilea gol al maghiarilor, prin Sapanosh.
La final, Dab Docler s-a impus cu 2-1 si Corona a ramas cu 60 de puncte, la 7 lungimi de locul 4. Vineri, brasovenii vor juca un meci extrem de important, in deplasare cu Nove Zamky.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.