Mișcarea EXIT – Ungaria ar putea ieși din Uniunea Europeană. Primul pas...

Mișcarea EXIT – Ungaria ar putea ieși din Uniunea Europeană. Primul pas a fost deja făcut!

0 27

Un politician maghiar de extremă dreaptă a făcut un anunț care a trimis o undă de șoc la conducerea Uniunii Europene. János Volner și-a redenumit partidul care îi poartă numele în Partidul „Huxit” pentru a-i reprezenta pe maghiarii care vor ca țara lor să părăsească Uniunea Europeană, relatează Euractiv.
Janos Volner a părăsit partidul Jobbik în octombrie 2018 și s-a alăturat mișcării de extremă dreapta numită “Mișcarea Patria Noastră”.

Partidul Huxit vrea să scoată Ungaria din UE
Ulterior, în anul 2020, el a anunțat înființarea Partidului Volner, care va purta numele, de acum încolo, de Partidul Huxit. Potrivit mesajului postat pe Facebook de către acesta, partidul are ca scop scoaterea Ungariei din Uniunea Europeană.
„Prima fază de un an și jumătate din viața partidului Volner a luat sfârșit astăzi. În viitor – semnalând următorul nostru mare obiectiv – vom continua sub numele de Huxit Party. 
Cel mai important obiectiv al nostru este să obținem ieșirea Ungariei din Uniunea Europeană”, a spus el.

Țările UE intră într-o „eră autodistructivă”
Janos Volner spune că statele membre ale Uniunii Europene intră „într-o eră autodistructivă subordonată idealurilor liberalismului extrem”.
El a mai spus că uniunea economică se transformă din ce în ce mai mult “într-o uniune bazată pe ideologie, ale cărei consecințe sociale sunt în contradicție cu voința poporului maghiar”.
Pe de altă parte el a mai spus că este nemulțumit de faptul că Ucraina va fi reconstruită cu bani europeni, subliniind că și maghiarii vor trebui să plătească pentru acest lucru.

Autor: Andreea Vlad
Sursa: national.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.