Mircea Lucescu a invatat multe de la Enzo Bearzot

Mircea Lucescu a invatat multe de la Enzo Bearzot

0 161

Mircea Lucescu antrenorul echipei ucrainiene Sahtior Donetk, a declarat, ca regreta disparitia fostului selectioner al Italiei, Enzo Bearzot, de la care a invatat ce este smerenia si cum sa le fie aproape jucatorilor in momentele dificile.
„Nu am stiut de moartea lui Bearzot, imi pare rau. Este un antrenor de la care chiar am invatat ceva. Cand l-am cunoscut nu avea niciun fel de comportament dictatorial. De la el am invatat sa fiu umil, am invatat ce este smerenia si sa ma pun la dispozitia jucatorilor pentru a-i ajuta in momentele dificile”, a spus Lucescu.
Mircea Lucescu a afirmat ca a avut ocazia de a se intalni de mai multe ori cu Bearzot. „Prima oara l-am cunoscut dupa un meci pierdut de echipa nationala a Romaniei pe San Siro, in fata Italiei, cu scorul de 2-4, cand eu si Dudu Georgescu am marcat. Bearzot era secundul selectionerului Bernardini, iar mai tarziu a fost numit antrenor principal. Apoi ne-am intalnit la Campionatul European din 1980, dupa ce Italia a invins Anglia cu scorul de 1-0 intr-un meci disputat la Torino. Am fost invitat de antrenorul echipei Real Madrid, Miljan Miljanici, la masa la care se mai afla si selectionerul Braziliei, Coutinho, dar si Bearzot. Dupa ce au devenit campioni mondiali in 1982, m-a invatat la primul meci de dupa turneul final, pierdut in fata Elvetiei cu 0-1, la Roma, iar apoi am fost invitat la masa cu nationala Italiei, unde am stat cu el si Dino Zoff. Eu ma incarcam cu informatii pe care sa le transmit jucatorilor. Ii port un mare respect, iar din partea lui am primit bunavointa fata de un antrenor tanar”, a completat Lucescu.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.