MIRA a trimis un echipaj in Grecia

MIRA a trimis un echipaj in Grecia

0 60


In baza bunelor relatii stabilite intre Romania si Grecia, un elicopter al Ministerului Internelor si Reformei Administrative se va afla in misiune de sprijinire a autoritatilor elene confruntate cu efectele unor devastatoare incendii, se anunta intr-un comunicat de presa al ministerului.
Decizia a fost luata in cursul acestei dimineti, in cadrul sedintei de lucru a ministrului internelor si reformei administrative, Cristian David, care a stabilit ca data a plecarii ziua de astazi, 27 august a.c., ora 14.00, de la sediul Unitatii Speciale de Aviatie.


Delegatia romana, formata din 9 membrii (4 piloti, 2 mecanici de bord, 2 operatori ai sistemului de stingere a incendiilor si seful delegatiei) este condusa de comandorul Daniel Persu, comandantul Unitatii Speciale de Aviatie. Cei noua lucratori ai MIRA se vor afla in misiune pe termen nelimitat.
Elicopterul MIRA care se va afla in misiune in Grecia este unul de tip MI 17, cu un echipaj standard de 2 piloti, un mecanic de bord si un operator al sistemului de stingere a incendiilor, cu o viteza de croaziera de 220-240 km./h, autonomie de zbor de 5 h cu rezervoare suplimentare, 2 motoare de 1.900 CP fiecare si o greutate totala de 13 tone cu sarcina maxima.


Acest elicopter are in dotare un sistem de stingere a incendiilor cu urmatoarele caracteristici:


– greutatea sistemului gol – 150 kg.


– capacitatea maxima de incarcare – 2.500 litri de apa


– timp de umplere – 10 secunde


– adancimea minima a sursei de apa – min. 2 metri


– rata de golire – 900 litri / sec.


– viteza maxima de lansare a incarcaturii – 180 km./h


Anexam fotografii de la zborurile de antrenament ale pilotilor MIRA cu acest tip de elicopter avand montat sistemul de stingere a incendiilor.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.