Ministrul Sănătății și-a dat demisia; urmează Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății și-a dat demisia; urmează Nelu Tătaru

0 55

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară anunțase planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus. Imediat, premierul Ludovic Orban a anunțat că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava și a fost chemat de urgență, la București. 

Surse din conducerea PNL au spus, pentru Digi24.ro, că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică. 

Ludovic Orban a anunțat într-o declarație de presă că a luat act de demisia lui Costache: „Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante. Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc. Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății. Avem prioritate zero achiziția de echipamente pentru spitale, pentru a proteja angajații”. 

D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.