Ministrul Muncii, prins cu bibilica-n Botis

Ministrul Muncii, prins cu bibilica-n Botis

0 109

Cei care au urmarit aseara emisiunea nocturna de la Realitatea TV au vizionat o executie lenta in direct si aproape un autodafe. Protagonist: ministrul Nelu Ioan Botis, al Muncii, cum ar veni. Si al oamenilor muncii, probabil, dintre care cea mai muncitoare s-a dovedit nevasta-sa, pe care o plateste din fonduri guvernamentale si europene pentru nustiuce consiliere face ea intr-o firma care deruleaza un proiect guvernamental cu sediul chiar in casa lui Botis. Dureroase detalii descoperite de catre jurnalistii de la Realitatea, in fata carora ministrul Botis, un baiat nu prea inzestrat cu darul vorbirii, a cedat fraza cu fraza si mai avea putin pana promitea in direct ca isi va da demisia. S-a agatat cu disperare de amanarea deciziei pana in dimineata asta, cand burtierele vor curge non-stop pe Realitatea, anuntand ca lui Botis ii expira timpul de reflectie.
Pentru telespectatorii cu urechi versate, deznodamantul se ghicea inca din clipa intrarii in direct a lui Botis, care a multumit prea lung si prea slugarnic pentru oportunitea de a interveni telefonic pentru a lamuri circuitul banilor pana in poseta consoartei. Jurnalistii nu l-au slabit o clipa si l-au adus pe drumul drept de pe toate ocolisurile, potecile si scurtaturile pe care a incercat Botis sa duca sensibila ancheta derulata in direct. In sfarsit, judecata live s-a incheiat cu promisiunea lui Botis ca va medita la demisie, dupa ce a incercat s-o scalde cu generalitati de genul „daca se va considera ca exista incompatibilitate”. Cine sa constate? Cu siguranta, Sfatul Batranilor pedelisti care au mai trecut prin indiscretii si obraznicii de-ale presei dar au razbit peste anchete jurnalistice si, daca nu s-au dezvinovatit credibil, au ramas pur si simplu in posturi, terfelind si aruncand la cos solutia demisiei.
Dupa ce a fost prins cu bibilica-n gura chiar in batatura Guvernului, Botis si-o va da probabil. Nu dintr-un acces de onestitate ci pentru ca s-a facut deja prea multa tevatura iar seful cel mare e deja suficient de catranit pe popor, pe guvernanti, pe toata lumea de-a valma ca sa mai inghita un afront si din partea lui Botis.
Dupa jalnica prestatie Botis de la televizpr, se dovedeste inca o data ca Traian Basescu avea dreptate sa constate ca Guvernul comunica execrabil cu teritoriul. Pai daca n-a fost in stare ditai ministrul sa se disculpe credibil pentru o furaciune cu mana nevesti-sii, cum dracu vor sa motiveza astia marile devalizari de la buget?
Exista totusi, o mica reparatie specific mioritica pentru eventuala demisie a lui Botis. Va fi una de onoare. Este consolarea oricarui demnitar prins la furat si care gaseste infima decenta sa se care din postul din care a comis netrebnicia. Dupa un sir de fapte dezonorante, vine – daca vine – o demisie care-i repereaza faptasului onoarea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.