Ministrul Justitiei, implicat intr-un scandal

Ministrul Justitiei, implicat intr-un scandal

0 171

Nici bine nu a venit tanarul Tudor Chiuariu in fruntea Justitiei, ca s-a si declansat un scandal in ceea ce-l priveste.


Seful DNA, Daniel Morar, l-a acuzat pe ministrul Justitiei de imixtiune, spunand ca in urma cu doua saptamani i-a telefonat si i-a cerut ca in perioada electorala „sa nu mai scoata dosare” si sa il informeze cu privire la comunicate, pentru a nu afla din presa despre anumite demersuri procedurale.


In apararea noului ministru a sarit rapid premierul. Tariceanu a respins acuzatiile sefului DNA, spunand ca nu crede ca Tudor Chiuariu ar putea face asa ceva.


Cu aceasta ocazie, Tariceanu a tinut sa dea un raspuns si cu privire la acuzatiile fostului ministru al Justitiei Monica Macovei facute la adresa lui Tudor Chiuariu. „Monica Macovei a facut numiri in procuratura fara sa ma intrebe nimic si nu i-am facut nici cea mai mica observatie si nu am avut niciun fel de comentariu de facut, dupa cum nu fac niciun fel de comentariu acum cand ministrul justitiei propune schimbari legate de eficienta celor care lucreaza in procuratura”, a declarat Tariceanu.


?


La randul sau, Tudor Chiuariu, a respins acuzatiile lui Daniel Morar, spunand ca i-a sugerat sefului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce acesta a declarat ca are convorbiri telefonice cu Traian Basescu pe anumite dosare, sa nu implice Parchetul in lupta politica. Chiuariu a precizat ca nu este vorba de nicio ingerinta, pentru ca nu a vorbit cu Morar despre vreun dosar, ci i-a spus doar sa fie foarte atent, pentru ca este o perioada supraincarcata politic.


?


Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a mai facut un gest care i-a atras cateva critici. El a cerut Consiliului Superior al Magistraturii revocarea procurorului Doru Tulus din functia de sef al Sectiei a doua din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, din motive de „ineficienta”. Doru Florin Tulus a fost numit de catre fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe faptelor de coruptie din cadrul DNA, cand toata conducerea institutiei a fost schimbata dupa ce au fost modificate legile privindu-i pe magistrati.


?


La solicitarea lui Chiuariu a reactionat predecesorul sau de la Justitie, Monica Macovei, care a declarat ca „in mod clar” vor fi semnale la Comisia Europeana dupa ce ministrul Justitiei a cerut revocarea procurorului sef de sectie.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.