Ministrul Economiei îl contrează pe primul ministru

Ministrul Economiei îl contrează pe primul ministru

0 37

Principiul vechimii solicitării de ajutoare guvernamentale, susținut de premier, a fost desființat de Claudiu Năsui, ministrul userist plusist al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Pentru că guvernul a adoptat  vineri OUG de sprijinire a HORECA cu un milliard de lei, toți patronii din acest sector vital pentru economie vor beneficia de sprijin financiar dacă depun solicitări la minister, indiferent de ordinea depunerii.
Dacă cererile vor depăși miliardul, atunci fiecăruia i se va da mai puțin, proporțional cu cuantumul solicitat în raport cu pierderile suferite. Unele analize economice atestă faptul că pierderile înregistrate în acest sector economic în vremea pandemiei au depășit 10 miliarde de lei, astfel încât suma acordată de la buget pentru despăgubirea pierderilor este insignifiantă.

Claudiu Năsui modifică criteriul vechimii și traficului de influență
A trecut ordonanţa mult aşteptată pentru Horeca. Este o măsură compensatorie gândită de fostul guvern şi pe care o operaţionalizăm. Nu o să reiau cele spuse deja sau elementele din forma pusă în transparenţă. Ca element de noutate, ieri, în şedinţa de guvern, am introdus o schimbare în modul în care se face plata.
Schimbarea mare este că nu mai mergem pe principiul „primul venit, primul servit
„. a declarat Claudiu Năsui. Acesta a criticat și felul în care erau acordate compensările prin lobby, de fapt prin trafic de influență la nivel politic înalt.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.