Ministrul de interne a demisionat

Ministrul de interne a demisionat

0 142

Acum ceva timp, cand a fost numit Liviu Dragnea in fruntea MIRA, imi exprimam speranta ca va reusi sa stea in functie mai mult decat Oprea, nevoit sa se retraga din pricina “vulpii”.N-a fost sa fie.
Avand in vedere bugetul infim acordat pentru structurile administratiei locale (primariile si consiliile judetene sunt fara bani), Liviu Dragnea si-a anuntat demisia de onoare.
“Nu pot asista tacit la diminuarea resurselor financiare alocate sistemului bugetar… Inteleg constrangerile bugetare, dar refuz sa asist la masuri care imi impiedica acest mandat si apoi sa ma uit cu seninatate la colegii mei si sa le explic ca inteleg, dar nu am resursele necesare sa ma tin de cuvant”.
Asta a fost in mod oficial. Neoficial, se pare ca aceasta demisie a fost un caz “Oprea” reloaded. Tot doi si-un sfert pare a fi motivul. Circul este generat de faptul ca fiecare grupare din PSD ori PD-L vrea sa-si impuna omul. Si Dragnea a preferat sa plece. Partea proasta este ca ministrul a plecat pe fondul unei escaladari a infractionalitatii: furturi de arme, crime, un sistem corupt in penitenciare, banditi in libertate… Iar noi n-avem ministru, pentru fitzele lui Geoana sau Boc, care se lupta sa puna mana pe diversele servicii. Sau poate ca Dragnea s-a simtit neputincios in contextul din tara. Populatia e vulnerabila, iar infractorii sunt cei aparati de autoritati, adica exact invers de cum e normal sa fie.
Oricare ar fi motivul, sa demisioneze tot Guvernul. Asta este demisie de onoare.
Da! Avem nevoie de oameni care sa puna piciorul in prag.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.