Ministrul Borbely someaza Brasovul pe proiecte de apa

Ministrul Borbely someaza Brasovul pe proiecte de apa

0 72

Judetul Brasov risca sa piarda finantarea europeana pe cel mai mare proiect semnat prin Ministerul Mediului. Pentru ca lucrarile de modernizare a sistemului de alimentare cu apa derulat de Compania Apa intarzie foarte mult, a fost retrasa o parte din pre-finantare dar s-ar putea pierde intreaga suma de implementare a proiectului. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, someaza responsabilii sa urgenteze lucrarile.
Judetul Brasov are cele mai mari proiecte derulate cu fonduri europene, semnate prin Ministerul Mediului. Unul dintre ele priveste reciclarea deseurilor, in valoare de 170 de milioane de euro. Al doilea se refera la modernizarea sistemului de alimentare cu apa, derulat de Compania Apa, implementat de Asociatia de dezvoltare intercomunitara, constituita din Consiliul Judetean, Primaria Brasov, primariile din localitatile vizate de proiect si Compania Apa. Ministrul Mediului, Lasylo Borbely, a spus ieri la Brasov ca lucrarile au intarziat nepermis de mult. Ministerul Mediului a retras deja o parte consistenta din prefinantare – 30%, din cauza ca sumele nu au fost cheltuite la timp.
Proiectul privind reciclarea deseurilor, al doilea ca marime pe tara, prevede ca Brasovul sa fie unul din cele doua judete din Romania care va avea un incinerator. In acest proiect, lucrurile sunt deocamdata in grafic, masterplanul este intocmit iar autoritatile spera sa finalizeze prima etapa pana in 2015.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.