Ministrul Anca Boagiu reziliaza contractele pe banda rulanta

Ministrul Anca Boagiu reziliaza contractele pe banda rulanta

0 106

Ministresa Anca Boagiu este hotarata sa-si ia rolul in serios, asa ca a decis sa bage spaima in constructorii straini care vin sa lucreze pe drumurile noastre si nu-si fac in mod profesionist treaba.
Astfel, daca saptamana trecuta, doamna ministru a decis rezilierea contractului cu firma franceza Colas, pentru „a da un exemplu”, de data aceasta, d-na Boagiu a hotarat sa renunte si la autostrada Bucuresti – Brasov, tronsonul Bucuresti – Ploiesti.
Ministerul Transporturilor a anuntat rezilierea contractelor cu firmele constructoare ale autostrazii Bucuresti-Ploiesti, pe motiv ca lucrarile sunt mult intarziate.
La tronsonul Bucuresti- Ploiesti, din autostrada Bucuresti- Brasov, lucreaza in antreprenoriat companiile Spedition UMB, Pa&Co International, Euroconstruct Trading si Tehnostrade.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a rupt contractul cu aceste firme, intrucat pe o portiune nu s-a mai lucrat de 16 luni.
De vina poate fi intarzierea unei singure companii, deoarece tronsonul din zona Ploiestiului, realizat de Spedition UMB, e 90% gata.

Ministru Anca Boagiu, intr-un comunicat de presa, cu privire la rezilierea contractului cu firma Colas:
„Este un semnal pe care il dam tuturor firmelor care au lucrari de infrastructura in Romania, in momentul in care finalizam procedurile de atribuire pentru autostrazile finantate din fonduri europene pe coridorul IV:Cine vrea sa lucreze in Romania este binevenit, atata timp cat isi respecta contractul, lucreaza la timp si cu costuri normale
Sper ca acest caz sa constituie un exemplu pentru toti constructorii si consultantii care doresc sa lucreze cu statul roman. Trebuie sa inteleaga ca Romania nu mai e tara nimanui, unde constructorii au libertatea sa nu isi onoreze sarcinile contractuale, bazandu-se pe clementa infinita a autoritatilor. Actuala conducere a MTI declara toleranta zero fata de aceste practici care au aduse grave prejudicii statului roman.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.