Ministrul a pus ochii pe firmele de consultanta

Ministrul a pus ochii pe firmele de consultanta

0 92

Ministrul Mediului a pus ochii pe firmele de consultanta
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, duminica, la Bechet, unde a sustinut o conferinta de presa pe malul Dunarii cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, ca firmele de consultanta din Romania care au beneficiat de bani pentru proiecte de alimentari cu apa si canalizari sau pentru gestionarea deseurilor, mai mult au incurcat administratia locala decat sa o ajute.
Potrivit lui Nemirschi, Ziua Mondiala a Apei nu este neaparat o zi festiva pentru Romania, ci o zi in care ar trebui ”sa ne gandim ca bilantul la 22 martie 2009 nu este unul dintre cele mai roz”, pentru ca aproape 79 la suta din apele uzate nu sunt epurate si doar 59 la suta din populatia tarii beneficiaza de canalizare.
”Au fost disponibili 3,5 miliarde de euro pentru canalizare si retele de apa, suma din care aproape ca nu am atras nimic. Angajamentul Ministerului Mediului in acest an este unul impresionant fata de anii trecuti, dar din pacate, pentru ca s-a studiat foarte mult si s-au cheltuit bani de consultanta, in anii trecuti nu s-a facut nimic. Era mult mai usor sa se faca tot felul de studii si aici am o suparare mare fata de firmele de consultanta care si in zona apei si in zone gestionarii deseurilor nu numai ca nu i-au ajutat suficient pe cei din administratia locala ci mai mult i-au incurcat”, a spus ministrul Mediului.
Potrivit lui Nemirschi, politicienii si presedintii consiliilor judetene trebuie sa lase orgoliile la o parte si sa puna umarul la finalizarea proiectelor, pentru ca nu numai ca nu s-au cheltuit banii, dar cotizatia Romaniei este data in fiecare an, iar in conditii de criza se vorbeste de imprumuturi, dar banii de la UE stau la usa necheltuiti.
In legatura cu amenajarile impotriva inundatiilor, Romania a angajat credite externe pentru acestea de aproape 700 milioane lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.