Ministri pesedisti spre remaniere?

Ministri pesedisti spre remaniere?

0 175

Asa se pare. Si se mai pare ca s-au cam incins taratele in capetele pedeliste si ovazul in burtile lor, asta dand reactii cu aere fasaite si alte asemenea belele.
Caci iata, pedelistii intentioneaza sa plaseze PSD intr-o situatie limita, cu iesire pe usa din dos. Ar urma ca, pe 2 septembrie, sa dea afara o parte dintre ministrii social-democrati.
Ipoteza este lansata de Inpolitics, care a scris zilele trecute ca presedintele Traian Basescu i-ar fi anuntat pe pedelistii adunati sambata la Botosani ca PSD va fi scos de la guvernare.
Inpolitics revine cu noi dezvaluiri. Astfel, pe 2 septembrie, seara, dupa asumarea raspunderii guvernului pentru legile educatiei, Emil Boc ar urma sa anunte o remaniere guvernamentala, care va lovi puternic in PSD, fara, insa, a insemna scoaterea acestuia din coalitie.

Mai exact, premierul va demite trei ministri pesedisti, in persoana lui Dan Nica, Nicolae Nemirschi si Ecaterina Andronescu, care vor fi inlocuiti fie cu membri ai PD-L, fie cu personalitati independente. Si, in asemenea cazuri, se cunoaste ce culoare are independenta.
Daca inlocuirea lui Nemirschi si Andronescu nu prea are insemnatate, ci doar ar putea intarzia sau schimba anumite proiecte in respectivele domenii, inlocuirea lui Dan Nica ar echivala cu o lovitura de stat, de palat, de cum vreti sa-i spuneti. Caci cine va avea Internele in mana pe timpul campaniei electorale si in ziuaprezidentialelor, acela va fi, pe jumatate, la Cotroceni.
Intr-un asemenea caz de remaniere, PSD-ului nu-i ramane decat iesirea de la guvernare, trecerea in Opozitie si depunerea unei motiuni de cenzura, impreuna cu liberalii. Intr-un asemenea caz, guvernul pedelist nu va rezista.
In plus, sa ne gandim ca, in teritoriu, va fi greu de schimbat, peste tot pe la deconcentrate si prin administratie, tot ce este pesedist, in doar doua luni si ceva, de pana la prezidentiale.
Se pare ca in aceasta toamna politica se va recolta ceva haos.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.