Ministerul Justiţiei nu se negociaza cu Traian Băsescu

Ministerul Justiţiei nu se negociaza cu Traian Băsescu

0 370
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat marţi că nu va negocia cu preşedintele Traian Băsescu propunerea pe care liberalii urmează să o facă la Ministerul Justiţiei.
"Eu nu negociez acum ÅŸi cu dl Băsescu propuneri pe care o forţă politică susÅ£inută de o majoritate parlamentară de 70% le face. ÅžtiÅ£i că în privinÅ£a aceasta am mai avut divergenÅ£e cu dl Băsescu. Nu mă interesează.
Este o propunere pe care noi o facem, pe care o discutăm într-adevăr cu ÅŸeful Guvernului, cu premierul Ponta, pentru că este un Guvern condus de domnia sa ÅŸi suntem într-o coaliÅ£ie împreună, dar responsabilitatea acestei propuneri ne revine nouă. Ce crede dl Băsescu despre asta este mai puÅ£in important", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.
El a susÅ£inut că senatorul PNL Tudor Chiuariu poate ocupa, din punct de vedere legal, funcÅ£ia de ministru al JustiÅ£iei, punctând, însă, că acesta nu doreÅŸte să preia mandatul pentru a nu naÅŸte o nouă discuÅ£ie, în contextul în care a existat o decizie a instanÅ£ei în cazul său. Antonescu a precizat că a demarat discuÅ£iile preliminare cu colegii săi de partid privind propunerile de la Ministerul JustiÅ£iei.
"Sigur că am demarat discuÅ£ii pentru că mâine avem un Birou Politic în care trebuie să luăm decizii", a declarat el. PreÅŸedintele PNL a precizat că Biroul Politic NaÅ£ional nu este unul extraordinar. "BPN ar fi avut loc la începutul săptămânii viitoare, dar a fost convocat pentru această săptămână deoarece există subiecte presante.
Dacă varianta pe care o aveam până ieri ÅŸi azi dimineaţă ÅŸi anume că dl prim-ministru ar fi făcut propunerile ÅŸi ar fi făcut anumite propuneri, atunci subiectul în acest BPN al PNL era dacă îÅŸi mai asumă în continuare, după ce propunerile acestea au fost făcute, Ministerul JustiÅ£iei sau nu.
Deci nu o discuÅ£ie despre vreun schimb sau vreun troc, ci pur ÅŸi simplu despre deÅ£inerea sau nu în continuare a portofoliului JustiÅ£iei în condiÅ£iile mai noi, dacă ele mai sunt în vigoare – nu ÅŸtiu că am lipsit vreo două ore, am prezidat ÅŸedinÅ£a Senatului – atunci cu atât mai mult PNL trebuie să facă o propunere pentru Ministerul JustiÅ£iei", a spus Antonescu. El a afirmat că este posibil să aibă marÅ£i seara o întâlnire cu premierul Victor Ponta.
"Numai că am un subiect cu premierul pe tema aceasta atunci când am un nume. În privinÅ£a aceasta probabil că în seara aceasta nu aÅŸa ceva vom discuta. După ce partidul va avea o propunere, evident că o vom discuta cu premierul", a completat preÅŸedintele PNL.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.