Ministerul este cu „ciomagul” pe universitati

Ministerul este cu „ciomagul” pe universitati

0 69

11 universitati din tara au fost verificate de Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior si, doar patru dintre acestea corespund standardelor, una chiar fiind recomandata pentru inchidere. Evaluarea celorlalte universitati va incepe in luna octombrie. Patru universitati dintre cele evaluate au primit calificativul „grad de incredere ridicat” din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, printre acestea fiind si Universitatea „Transilvania” din Brasov.


La polul opus si cu un grad limitat de incredere se afla Universitatea din Oradea, pentru care Agentia a cerut Ministerului Educatiei incetarea acreditarii pentru un an. Asta, pentru ca inspectorii au descoperit ca taxa de scolarizare este prea mare si ca nu corespunde cheltuielilor reale. In ciuda faptului ca studentii platesc aceasta taxa, invata in laboratoare slab dotate si numai 10% din ei au sansa de a obtine un loc in camin.


?


O alta institutie careia i s-a acordat un grad minim de incredere este Universitatea „Petre Andrei” din Iasi. Aici s-au semnalat deficiente fundamentale in asigurarea si mentinerea calitatii programelor si standardelor de acordare a diplomelor. In cazul universitatii din Iasi, ministerul urmeaza sa stabileasca daca va fi inchisa sau nu. De la 1 octombrie intra in programul de verificare toate universitatile din tara.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.