Minisatul Sf. Andrei, invitat la Muzeul Astra Sibiu

Minisatul Sf. Andrei, invitat la Muzeul Astra Sibiu

0 81

Minisatul „Sfantul Andrei” din Brasov a fost invitat in acest weekend la Sibiu, la spectacolul organizat cu ocazia zilei de 24 iunie, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.


Complexul National Muzeal „ASTRA” Sibiu, in colaborare cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Centrul National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bucuresti, sub autoritatea Consiliului Judetean Sibiu, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Sibiu, impreuna cu comunitatea din Mohu, Minisatul „Sfantul Andrei” din Brasov si Ansamblul „Izvorasul” din Izvoarele, Teleorman a celebrat, duminica 24 iunie 2007, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, Sanzienele, Dragaica si Cununa Graului.


?


Impresionati de tinerii brasoveni


Elevii brasoveni ai Minisatului „Sf. Andrei”, condusi de prof. Ioan Sorin Apan, au reusit sa incante publicul cu obiceiuri traditionale de Sanziene. Tinerele fete ale minisatului, imbracate in costume populare romanesti, au cules sanziene, au impletit traditionalele cununi, pe care le-au aruncat pe casa, au cantat si au dansat, respectand intru totul obiceiul vechi popular al sarbatorii de Sanziene. Tinerii brasoveni au reusit sa ridice in picioare publicul, adunat in numar mare, in Dumbrava Sibiului, vizibil impresionat de prestatia tinerilor din Brasov. La fel de impresionat a fost si ?Corneliu Bucur, cercetator stiintific si director general al Complexului National Muzeal „Astra” din Sibiu, laudand activitatea elevilor din Brasov, care, sub indrumarea prof. Ioan Sorin Apan, fac eforturi sa pastreze si sa promoveze vechile traditii romanesti.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.