Miliardarul Ioan Neculaie, condamnat la patru de inchisoare

Miliardarul Ioan Neculaie,
condamnat la patru de inchisoare

0 101

Miliardarul Ioan Neculaie, patronul FC Brasov, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a construit pe un teren care nu era al lui.
Judecatoria Brasov a dat sentinta, marti, 19 aprilie 2011. Pe durata pedepsei, Neculaie este privat de exercitarea unor drepturi civile, precum cele electorale.
Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Brasov, Anda Sanpetru, instanta a decis ca omul de afaceri Ioan Neculaie sa fie condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere, cu timp de incercare de sapte ani.
Sentinta de marti a Judecatoriei Brasov nu este definitiva, ci poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Brasov.
Neculaie a declarat miercuri pentru Mediafax ca a facut deja recurs la sentinta Judecatoriei Brasov.
Ioan Neculaie se judeca de cativa ani cu omul de afaceri Ioan Olaru pentru un teren de aproape 900 de metri patrati din Poiana Brasov, unde ambii oameni de afaceri au hoteluri. Instanta a decis ca terenul in cauza a fost ocupat abuziv de Neculaie, teren pe care acesta a ridicat o sala de conferinte.
Conflictul intre cei doi oameni de afaceri, vecini de proprietate in Poiana Brasov, este mai vechi si are la baza terenul pe care este construita o parte a hotelului Piatra Mare, hotel apartinind uneia dintre firmele patronate de Neculaie, SC Prescon Piatra Mare SA. Ioan Olaru, care este proprietarul hotelului vecin, Royal, sustine ca o parte din piscina hotelului Piatra Mare si Sala de conferinte NATO se afla pe terenul sau, la fel ca si una dintre caile de acces.
Judecatoria Brasov i-a impus lui Ioan Neculaie ca pe perioada termenului de incercare de sapte ani (timp in care nu are voie sa comita vreo fapta penala, intrucat o eventuala pedeapsa s-ar putea transforma in executarea ei cu detentie-n.r.) sa se supuna mai multor masuri de supraveghere din partea Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.