Mii de tineri sunt așteptați la ‘Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa’!

Mii de tineri sunt așteptați la ‘Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa’!

0 408

Peste șase mii de tineri din 17 țări ale lumii sunt așteptați weekendul acesta la Cluj-Napoca, unde vor participa la ‘Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa’, eveniment unic, organizat special datorită faptului că în 2015 Cluj-Napoca deține titlul de Capitală Europeană de Tineret.
La eveniment este așteptat să participe și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, precum și secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi.
‘Anul acesta, Clujul este Capitală Europeană a Tineretului și, în cadrul preocupărilor legate de manifestările ce se vor defășura în acest an, este și o întâlnire unică a tineretului creștin ortodox, cu invitați de pe toate plaiurile planetei. Ne dăm foarte bine seama care este motivarea ei. Într-o lume în care sunt așa de multe probleme, așa de multe convulsii, într-o lume în care este prezent și terorismul, e nevoie de tineri cuminți, care să aducă echilibrul și o notă de optimism’, a declarat miercuri IPS Andrei, Mitropolitul Clujului.
„Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa” va începe vineri, 4 septembrie, principalul eveniment fiind deschiderea oficială care va avea loc în Piața Avram Iancu, în fața Catedralei Mitropolitane, în prezența PF Patriarh Daniel. Deschiderea va fi urmată de un concert Holograf, de la ora 20,30, în Piața Unirii.
Pe parcursul următoarelor zile, tinerii vor participa la dezbateri și la activități turistice, dar și la ateliere de creație.
O conferință dedicată tinerilor, „Relațiile interpersonale în lumina relației noastre cu Dumnezeu”, va fi susținută de Arhimandritul Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Essex din Anglia.Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa 2015 CLUJ-NAPOCA V

Duminică, de la ora 09,00, va avea loc la Catedrala Mitropolitană, Liturghia solemnă oficiată de PF Patriarh Daniel, împreună cu episcopii prezenți. După-amiaza, în Parcul central va avea loc un concert de muzică populară, urmat de diferite activități în cadrul cărora fiecare țară participantă își va prezenta tradițiile. Tinerii vor pleca apoi, în procesiune, din Parc către Catedrală.

„Întâlnirea tinerilor ortodocși” se va încheia luni, 7 septembrie. Manifestarea este sprijinită de Consiliul Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca și de Guvern.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.