Mii de brasoveni au pasit in orasul de poveste

Mii de brasoveni au pasit in orasul de poveste

0 70

Brasovul a trecut oficial pragul orasului de poveste. Ieri seara, Piata Sfatului a fost invadata de mii de oameni – copii, tineri si batrani – veniti sa asiste la momentul magic al aprinderii luminitelor de Craciun in intreg Centrul istoric. Feeria Sarbatorilor a fost completata de vocea cu rezonanta de balada a lui Stefan Hrusca, venit sa colinde la Poalele Tampei.
In ciuda frigului patranzator de afara, brasovenii au invadat Piata Sfatului cu mult inainte de aprinderea oficiala a luminilor din brad si din centrul orasului. Nerabdarea de a vedea orasul de poveste le-a fost temperata de acordurile concertului de colinde al Corului „Corona melos“.
Colindele minunate cantate de copii au precedat numaratoarea inversa de dinaintea aprinderii instalatiilor luminoase montare de municipalitate.
Spectacolul de lumini di Piata Sfatului a fost doar preludiul unui regal de sunet. Colindele indragitului Stefam Hrusca au adus magia Craciunului in orasul de poveste:
Bradul de Craciun a fost adus in Piata Sfatului in urma cu doua saptamini, din Poiana Brasov. Are 24 de metri inaltime, o virsta de aproximativ 50 de ani si este impodobit de doua firme care se ocupa cu iluminatul public. Galbenul si auriul sunt culorile predominante ale acestui an; in virful bradului straluceste o stea tridimensionala, aurie, cu o circumferinta de aproximativ 1,5 metri. La poalele bradului se afla figurine luminoase: un ren pe schiuri, doi ursi polari, o sanie trasa de trei reni si doi copacei luminosi. Copiii si parintii care au venit in centrul Brasovului chiar din alte orase au fost impresionati deopotriva de ambianta religioasa si de basm.
Adultii au profitat din plin de oferta casutelor de lemn amplasate in Piata Sfatului care i-au ademenit cu vin cald, tuica fiarta si produse traditionale.
Evenimentele din Piata Sfatului vor continua si pe parcursul saptaminilor ce vor urma, pina la Revelion. Pana in 23 decembrie, in fiecare zi, pe scena special construita in Piata Sfatului vor evolua grupuri de elevi de la scolile si liceele brasovene.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.