Mihai Tanasescu: CAS-ul este zdrobitor pentru mediul de afaceri

Mihai Tanasescu: CAS-ul este zdrobitor pentru mediul de afaceri

0 78

„CAS -ul in Romania este foarte mare; este zdrobitor pentru companii, pentru mediul de afaceri”, a declarat luni in cadrul emisunii Foc Incrucisat, de la TVR Info reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. El a subliniat ca daca CAS-ul ar scadea „o eventuala pierdere de venit ar trebui sa fie compensata cu un alt venit sau o scadere de cheltuiala”, in asa fel incat echilibrele deja stabilite sa nu derapeze din nou.
„Teoretic e posibil, dar trebuie vazut daca practic se poate implementa acest lucru … in tot cazul contributiile sociale trebuie sa aiba o tendinta descrescatoare, este o convingere proprie in ceea ce priveste acest lucru”, a declarat Tanasescu.
In momentul de fata nu se poate lua decizia reducerii CAS, declara in urma cu doua saptamani tot la TVR Info ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu: „sigur ca mi-as dori sa putem reduce contributiile sociale pentru angajator, dar nu as vrea sa luam aceasta masura si peste 2-3 luni sa revenim cu alte masuri de crestere a impozitelor si taxelor, cum se intampla in Ungaria si Bulgaria”.
Si presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca CAS-ul este ridicat, dar a subliniat ca „intr-o tara in care avem mai multi pensionari decat salariati nu exista alta solutie. Dar putem compensa, reducem CAS-ul si marim taxele acolo unde avem taxe foarte mici, ridicam cota unica la 24. As vrea sa nu-i mai vad cu ochii umezi dand solutii pentru care nu raspund”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.