Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE

Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE

0 126

Ieri, presedintele Traian Basescu l-a numit in functia de director al Serviciului de informatii externe pe Mihai Razvan Ungureanu. Aceasta numire vine dupa o perioada destul de lunga de timp de interimat la SIE, perioada in care Romania a traversat doua crize, una dintre ele, “criza italiana”, fiind in continuare nerezolvata.


Aceasta numire trebuie sa treaca de votul parlamentului, iar unii dintre analistii politici mai sceptici, nu vad cu ochi buni acest vot. Mihai Razvan Ungureanu vine din partea PNL, iar numirea vine din partea presedintelui, adica din partea, mai mult sau mai putin a PD.?


Cu toate acestea cele mai importante partied politice din Romania si-au exprimat acordul in ceea ce priveste aceasta masura. Cu totii recunosc abilitatile profesionale remarcabile ale lui Mihai Razvan Ungureanu, ca diplomat, si sunt de parere ca acesta va face fata cu brio provocarilor pe care le presupune acest nou loc de munca.

Norica Nicolai, vicepresedintele PNL, a declarat ca partidul pe care-l reprezinta il va sustine pe Ungureanu, iar ca numirea lui in aceasta functie trebuia sa se fi facut mai de mult. PD-ul si-a dat si el acordul, fiind binecunoscut faptul ca toate propunerile ce vin din partea lui Traian Basesc sunt sustinute de ei fara echivoc. Chiar si PSD-ul, prin purtatorul de cuvant Cristian Diaconescu, a recunoscut ca Ungureanu la SIE este o solutie buna, intrucat meritele lui ca diplomat sunt recunoscute de toata lumea

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.