Mihai David – PSD, versus Marko Gabor – UDMR?

Mihai David – PSD, versus Marko Gabor – UDMR?

0 80


O emisiune televizata, avandu-i ca invitati pe Consilierul Judetean Independent Iancu Vespasian Augustin – exclus acum patru ani din PSD pentru ca a criticat partidul si pe avocatul Ioan Adam, la ora actuala membru marcant al organizatiei Brasov a PSD a dezbatut, sub conducerea moderatorului Ioan Manzala viitorul PSD.


Printre subiectele abordate a fost si candidatul PSD pentru Primaria Brasovului, un oarecare Mihai David, caruia moderatorul nu prea-i da sanse in lupta cu Scripcaru. Si intr-un fel, are dreptate, oricat a pledat din oficiu domnul avocat Adam in favoarea profunzimii candidatului, a intelegerii exhaustive a lucrurilor, Mihai David este o marfa no-name pe o taraba dintr-o piata obscura, in timp ce George Scripcaru straluceste sub reflectaoare in vitrina Mallului, al celui de la gara sa zicem. Cine sta sa-i descopere lui David “meandrele concretului”? La urma urmei si Adam recunoaste, vorbind despre colegul sau de partid ca a venit cu niste programe pe care electoratul trebuie sa faca eforturi sa le inteleaga. Oooops! A scapat-o! pai daca vrea efort, electoratul merge la fitness, nu lectureaza opera noii stele a politicii brasovene, steaua …David (nu a lui David, aia chiar inseamna ceva).


Lasand gluma la o parte, oricat de elevat si de profund i s-a dezvaluit David lui Adam (ce alaturare biblica!), onor “catindatul” PSD nu se va bate cu “Scripcaru Moldoveanu”, il spulbera primarul dintr-o suflare. Batalia o va duce David cu Marko Gabor, favoritul UDMR in cursa pentru Primaria Brasovului. PSD va sta cu sufletul la gura sa afle daca la negocierile din turul al doilea are de oferit mai mult decat UDMR si daca va capata, ce vis, un viceprimar. Dar pentru asta trebuie cativa consilieri si un procent care sa-i spuna lui Georgica ceva. Altfel…


Altfel istoria se repeta. PSD-ul e foarte previzibil. Niciodata, de la FSN incoace, PSD n-a iesit cu un candidat votabil. Nici ca n-au scos in fata oameni valorosi (in bransa lor) nu puteai sa-i acuzi pe strategii de la centru care probabil dadeau tonul. Dar niciodata nu au fost scoase la inaintare nume sonore, de oameni politici cunsocuti, cu sanse mari. Ori nimeni nu vrea sa riste din motiv de sanse zero si se scot candidatii din joben ca la un numar de iluzionism, ori sunt sacrificati niste oameni pentru esecul carora nu se oboseste Nita sa-si faca harakiri. A – propos, cine mai isi aminteste cine a candidat in 2004 din partea PSD? Sorry, nu sunt o fana a lui George Scripcaru, dar numai de el imi aduc aminte (si nici macar nu l-am votat!).


Asadar in iunie, lupta stransa, umar la umar PSD- UDMR, pentru locul doi-trei-patru…


 


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.