Migratia continua!

Migratia continua!

0 110

Migratia moderna, a evului mediu sau antica a avut intotdeauna aceeasi cauza saracia, lipsurile, efortul de a supravetui. Caderea cortinei de fier nu a facut alceva decat sa puna si mai bine in evidenta fenomenul. Romanii alaturi de alti est europeni au luat drumul bejeniei impinsi de marile lipsuri ale unei tranzitii care, la noi, nu se mai termina. Cifrele exacte ale migratiei nu sunt cunoscute de marile public, acestea fiind tinute la secret de autoritati. 


 


Migratia in Italia


In 21 de orase din Italia este prezentat dosarul statistic al imigratiei pe 2007. Problema imigrantilor din Peninsula este in prezent gasirea unui loc de munca, dar si integrarea in societatea italiana.


Fundatiile „Caritas” din Italia si Fundatia „Migrantes” sub sloganul „Anul european al dialogului intercultural 2008”, au prezentat la Roma si in alte 20 de orase din Italia, dosarul statistic al imigratiei 2007. Conform cercetarilor, la sfarsitul anului 2006 locuiau legal in Italia 3.000.690 de cetateni straini, pe primul loc situandu-se romanii, intr-un numar de 555.997 de persoane, urmati de marocani – 387.000 si de albanezi – 381.000. 56% dintre cetatenii straini stabiliti in Italia au ramas aici pentru un serviciu mai bun, 35% pentru intemeierea unei familii si 2,9% pentru studii.


 


Migratia in Anglia


Dupa ultimele evaluari numarul lucratorilor imigranti in Marea Britanie depaseste un milion. Guvernul britanic, datorita unor evaluari anterioare eronate si-a cerut scuze pentru calcularea gresita a numarului strainilor care lucreaza in Marea Britanie. Conform BBC, dupa analizarea datelor, guvernul a precizat ca peste un milion de imigranti au fost angajati in Marea Britanie, cifra fiind cu 300.000 de persoane mai mare decat se estimase anterior.


Este greu si pentri oficiali britanici sa faca o evaluare cat de cat corecta. Din discutiile avute cu putin timp in urma cu mai multi romani care lucrau in Anglia, acestia spuneau ca sunt cca. 500.000 de romani (emigrati legali sau ilegali) care muncesc aici.


Nu doresc sa exagerez dar o insumare a cifrelor vehiculate in diferite medii, s-ar parea ca peste 4,5 milioane de romani sunt plecati din tara.


Iata un fenomen absolut inspaimantator prin efectele sale care lasa autoritatile si puterea de la Bucuresti total indiferente, acestea continuand sa amplifice fenomenul coruptiei ridicata la nivelul unei politici se stat.


 


Horia D.R.


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.