Mielul de Pasti la functionari

Mielul de Pasti la functionari

0 61

Functionarii sunt tipii aceia care ne fac de multe ori, zile fripte pe la ghiseele si incaperile diferitelor institutii, dupa care ajung acasa obositi de moarte.
Dar si ei sunt oameni, cu bunele si pacatele lor, si au dreptul sa se bucure de sarbatori.
De aceea o parte dintre ei au primit, inainte de zilele Pascale, ceva bistari pe post de prime pentru a-si lua miei, cozonaci si altele necesare la mesele festive. Am zis “o parte “, pentru ca alta parte- probabil nu au fost cuminti – nu au primit.
Dar haideti sa vedem cine, ce si cum.
Un miel baban isi vor lua cei de la Consiliul Judetean, care asa au incheiat contractul colectiv de munca pe o prima cat un salariu mediu pe economie.
Si primarialii vor primi cate 600 lei, iar cei harnici noaptea si cu urmasi vor mai primi si tichete in valoare de 150 lei/cap progenitura.
La Comania Apa, cea care ia pielea de pe noi pentru fiecare pahar cu apa, mieii au blana in valoare de 250- 300 lei.
La alti functioari publici, cum ar fi cei de la Casa de Asigurari de Sanatate sau de la Casa de Pensii, primesc trimestrial, conform legii,10% din venitul salarial, iar personalul contractual 2%, bani primiti la inceptul lui aprilie.
Din pacate, cei care, poate, meritau cel mai mult o prima, cadrele didactice, au ramas, in mare parte cu buzele umflate, din cauza bugetelor locale prea mici.
Ca ei sunt si cei din Sanatate, care, totusi, mai fac si ei treaba, chiar daca medicii prefera sa te vada la cabinetele lor particulare.
Si cand te gandesti cati prapaditi de pensionari au un venit pe jumatate cat o prima primariala !

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.