Michael Horst Schmidt, proprietarul MHS Holding și al Auto Bavaria...

Michael Horst Schmidt, proprietarul MHS Holding și al Auto Bavaria România, prieten apropiat al Președintelui Iohannis, principal sponsor al USR!!

3 581

Cinci firme, patru fiind din MHS Holding aparţinând omului de afaceri Michael Horst Schmidt,  au făcut donaţii în 2016  pentru USR, acestea totalizând 130.000 de lei.
Michael Horst Schmidt
, patronul Auto Bavaria România, este prieten apropiat cu Klaus Iohannis şi  finanţator al campaniei acestuia din 2014, este căsătorit cu Veronica Usatîi, sora lui Renato Usatîi, lider pro rus din Republica Moldova, primar al orașului Bălți.

Atât Uniunea Salvaţi Bucureştiul, cât şi Uniunea Salvaţi România, au primit…oficial în 2016 donaţii confidenţiale în sumă totală de 152.246 de  lei.Fostă angajată LukoilVeronica Schmidt, soţia în vârstă de 33 de ani a milionarului Michael Horst Schmidt (56 de ani), l-a găzduit pe Klaus Iohannis în timpul campaniei prezidențiale din 2014 în locuinţa familiei din Bulevardul Primăverii  unde îşi au resedința. Interesant este că Renato Usatîi a susținut demonstrațiile #rezist din Piața Victoriei la care au participat mulți membri USR.

Numele lui Renato Usatîi a fost legat de mai multe crime și scandaluri, dar și de atacul raider asupra băncii moldovenești „Universalbank”.  Postul de televiziune Antena 1 a realizat un interviu video cu bancherul rus Gherman Gorbunțov, în care acesta mărturisește că la comanda lui Usatîi, asupra persoanei sale s-a comis o tentativă de omor, în el fiind trase opt gloanțe. Usatîi a negat orice legătură cu tentativa de asasinare asupra lui Gorbunțov și susține că, din contra, ar fi colaborat cu poliția pentru arestarea lui Gorbunțov, care, la rândul său ar fi fost dat în căutare de poliția din Republica Moldova.
Renato Usatîi a făcut o serie de declarații controversate. Printre altele, el a afirmat că dacă va ajunge la putere va construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la frontiera dintre România și Republica MoldovaTot el a declarat „Voi închide Ambasada SUA și voi face în loc un club de karaoke, dacă aceștia nu se vor purta cum trebuie. Și așa va păți orice ambasadă, dacă se va implica în treburile noastre”.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.