Metrou suspendat pentru decongestionarea traficului brasovean

Metrou suspendat pentru decongestionarea traficului brasovean

0 58

Cu totii cunoastem starea de neimaginat acum cativa ani a traficului brasovean. Timpul devine din ce in ce mai scurt pentru ca pierdem minute in sir si chiar ore asteptan blocati in traffic. Cu totii speram ca la urmatorul semafor vom scapa din stransoare si vom reusi san e continuam linistiti drumul. Dar iata ca situatia se inrautateste de la o zi la alta.
Speculand momentul, edilii nostri vin cu solutii care mai de care mai nastrusnice, acum in prag de campanie electorala.
Candidatul PSD la functia de primar, Mihai David, propune alegatorilor un proiect inedit pentru decongestionarea traficului in Schei: „Pentru partea de Dupa Ziduri voi propune realizarea unui metro suspendat ultrausor, pe stalpi de metal. Este un vehicul perfect ecologic, cu un consum minim de energie si care nu produce vibratii. Acesta este un lucru foarte important pentru centrul vechi. Mari orase ale lumii, cum ar fi Los Angeles, Venezia, Toronto sau Birmingam, au sau acum implementeaza un astfel de sistem de transport public”, sustine Mihai David, citat de Buna Ziua Brasov.
Se pare ca nu este vorba de ceva nou, aceast idee a introducerii metroului suspendat fiind propusa cu un an in urma de actualul primar, George Scripcaru : „Vom face o artera pe strada Dupa Ziduri, iar a doua din drumul spre Poiana Brasov, Warthe Belvedere. Interzicerea circulatiei auto in centrul istoric nu este o idee nastrusnica a noastra, ci se practica in toate orasele care au un asemenea ansamblu de cladiri care trebuie pastrate. Ar fi pacat sa nu incercam sa protejam aceste cladiri care aduc inca faima Brasovului”, a declarat acesta.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.