Gala FIFA, programată în această seară la Zurich, a găzduit decernarea Balonului de Aur, cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial. Lionel Messi a fost laureatul, cucerind marele trofeu în faţa rivalului său, Cristiano Ronaldo. Messi a stabilit un adevărat record, cu cele cinci trofee obţinute în 2015, cu Barcelona. Chiar dacă a marcat mai puţine goluri (52) decât rivalul său, Cristiano Ronaldo, (57), performantele echipei de club a lui Messi, respectiv câştigarea tuturor trofeelor puse in joc in 2015, mai putin Supercupa Spaniei, au cântărit decisiv în decizia juriului. Brazilianul Kaka a avut onoarea de a-l anunţa pe câştigătorul Balonului de Aur 2015. În acest fel, Messi devine primul jucător din lume care câştigă pentru a cincea oară în carieră prestigiosul trofeu, după ediţiile din 2009, 2010, 2011 şi 2012.

,,Este incredibil că am obţinut al cincilea trofeu. Este mai mult decât mi-am imaginat cand eram copil. Vreau să mulţumesc tuturor„, au fost cuvintele lui Messi, imediat după ce a primit Balonul de Aur.

La aceeaşi festivitate, Luis Enrique a fost declarat ,,antrenorul anului”. Totodată, a fost ales cel mai bun unspreyece al anului : Neuer – Dani Alves, T. Silva, Ramos, Marcelo – Iniesta, Modric, Pogba – Neymar, Messi, Cristiano Ronaldo.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.