MERSUL TRENURILOR 2012-2013

MERSUL TRENURILOR 2012-2013

0 167
Noul plan de mers al trenurilor 2012-2013, care va fi valabil până la 14 decembrie 2013, va intra în vigoare din data de 9 decembrie, informează CFR Călători.  
Prima noutate este că, zilnic, se vor afla în circulaÅ£ie 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decât in planul de mers 2011-2012.  
În traficul intern s-a implementat mersul de tren cadenÅ£at pe rutele unde condiÅ£iile de circulaÅ£ie ÅŸi exploatare au permis acest lucru ÅŸi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: BucureÅŸti Nord – RoÅŸiori, RoÅŸiori – Craiova, ConstanÅ£a – Mangalia, BucureÅŸti Nord – PloieÅŸti, PloieÅŸti Sud – Urziceni, Buzău – MărăşeÅŸti, IaÅŸi – Ungheni Prut.  
CFR Călători doreÅŸte introducerea acestui sistem de mers de tren cadenÅ£at, care să asigure legături frecvente între marile oraÅŸe ale ţării ÅŸi capitalele de judeÅ£. Mersul cadenÅ£at reprezintă un sistem în care trenurile circulă la intervale orare egale, oferind pasagerilor mobilitate ÅŸi un program previzibil al orelor de plecare/ sosire.    În traficul internaÅ£ional s-au introdus două noi trenuri cu destinaÅ£ia Budapesta, de la BucureÅŸti Nord ÅŸi de la Sighetu MarmaÅ£iei.  
Vestea proastă: restricÅ£ii de viteză pe linii importante   În 2013 vor continua lucrările de reabilitare a liniei pe coridorul IV Paneuropean ÅŸi se vor deschide noi ÅŸantiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunărene pe tronsonul FeteÅŸti-Saligni ÅŸi a tronsoanelor de cale ferată: Curtici – Simeria, Simeria – CoÅŸlariu ÅŸi CoÅŸlariu – SighiÅŸoara.  
Realizarea acestor lucrări, necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea semnificativă a orarelor ÅŸi rutelor trenurilor care circulă pe aceste tronsoane. Unele rute de parcurs vor fi limitate, iar pe altele se va circula mult mai încet.  
CFR Călători va menÅ£ine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern cât ÅŸi în cel internaÅ£ional (Minigrup 2-5, biletul dus-întors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipaÅ£ie a biletelor de tren, abonamente, facilităţi copii, reduceri la cumpărarea online, reduceri la cumpărarea cu anticipaÅ£ie, cardul TrenPlus etc.).  
 
BroÅŸura"Mersul Trenurilor de Călători 2012-2013" va putea fi achiziÅ£ionată din principalele staÅ£ii ÅŸi agenÅ£ii CFR din BucureÅŸti ÅŸi din Å£ară la preÅ£ul de 13 lei.  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.