Merele de aur ale Elenei Udrea

Merele de aur ale Elenei Udrea

0 184

Crezandu-se probabil o demna urmasa a Afroditei – oare Traian Basescu sa fie Zeus sau Paris, Udrea afirma ca, pentru prestatiile ei in fruntea Ministerului Turismului, Romania va primi… trei mere de aur. A omis insa sa ne spuna de la cine. Banuielile mele ma duc cu gandul la urmatorii trei posibili donatori: un mar de la sotul iubit, domnul Cocos, unul de la dragul de Base si al treilea de la vreun admirator de taina. Caci primii doi nu pot avea pretentii de unicate perfecte la aspiratiile unei vieti implinite din toate punctele de vedere.
Elena Udrea a mai afirmat ca Ministerul Turismului a adus incasari la buget de 8 milioane de euro, ceea ce este greu de crezut, cat timp turistii straini nu ne mai misuna prin tara – litoral sau munte – ca alta data, iar romanii se duc pe tichete de vacanta …subventionate.
Si asta ar trebui sa o demonstreaze cifrele seci ale statisticilor, daca nu vrem sa ii credem pe agentii din turism, care afirma contrariul.
Elena Udrea a prezentat ieri un bilant al realizarilor Ministerului Turismului, asta asa ca „sa fie”, pana o va lua comisia parlamentara in tarbaca.. Este un bilant in care a amintit de sumele cheltuite si sumele incasate la bugetul statului.
„Campaniile duse de catre Ministerul Turismului au adus Romaniei 8 milioane de euro, asta in contextul in care bugetul ministerului coordonat de mine detine doar 0,06% din PIB”, a afirmat Elena Udrea. Cheltuiala ne-a dat-o in procente iar veniturile in ron, asa ca sa se inteleaga ca 0.06% n-ar putea cumva depasi cele 8 milioane de euro?!
De parca vreunul dintre noi am putea vedea exact cifrele! In schimb i-as recomanda doamnei Udrea sa apeleze din nou la biletele trandafirii. O faceau mai interesanta, mai spectaculoasa. Aceste acuze, au dezvaluit o alta fata de Elena, naiva, putin isterica, agitata si deloc merituoasa a ocupa o functie de inalta demnitate precum cea de ministru. Si aici ai nevoie de cunostinte elementare despre atributiile unui for democratic, culmea din care ai fost selectata ministru. In timpul sedintei parlamentului, Elena Udrea a profitat de ocazie ca orice precupeata de Buzau si si-a aruncat o privire peste taraba, la varza vecinului, si vazand ca aceasta e mai bogata, mai multa si mai ieftina, au apucat-o nadufurile. Sexoasa paracioasa s-a apucat sa tipe cat ii permitea reglarea microfonului, ca dedesubt,la ceilalti, se ascund multe furtisaguri, pe care le cunoastea de acum vreo 10 ani…Din presa!
„Trebuie sa se inteleaga odata ca eu nu as putea cheltui trei milioane de euro fara justificare,(n.n. De ce oare?) asa cum se intampla de exemplu la PSD unde se cheltuie zeci de milioane pe publicitate la ministere coordonate de catre social-democrati”, a acuzat Elena Udrea.
Bun, daca face asemenea afirmatii, probabil ca are si dovezi irefutabile, si atunci este indreptatita sa ceara si ea comisii de ancheta. De ce nu o face, pana nu se trezeste cu botul pe labe? In ce priveste chestia cu justificarile, mai haida de! Cate acte justificative plasmuite nu s-au vazut de-a lungul veacurilor! Recent am auzit ca arheologii ar fi descoperit intr-o pestera niste bolovani inscriptionati pe post de chitante false justificative, iar pe o stanca din preajma se relata cum au fost devorati, impricinatul si gasca, de restul tribului, fara a mai fi bagati in cazanul vreo unor anchete.
Recent, Elena Udrea a mai avut tupeul sa declare la un post TV ca toate actiunile Ministerului Turismului sunt legale.
„Tot ce am facut la Ministerul Turismului a fost perfect legal. Eu nu am incalcat nici o ordonanta si nici o lege. Contractele cu Eurosport si CNN le-am facut cu acordul autoritatilor avizate si am facut licitatie potrivit normelor legale”, a afirmat ministrul Turismului.
S-ar putea sa aiba dreptate ministresa. Cu atatea plimbari prin tara si strainatate, se intelege ca pe banii contribuabililor, cand sa mai treaca pe la minister, asa ca a dat dispozitii subalternilor.
Personal nu inteleg de ce madam Udrea, daca se stie nevinovata, se strofoceste atata in declaratii, in loc sa ceara ea, simplu si elegant, infiintarea unei comisii careia sa-i prezinte documentele justificative si astfel sa-si demonstreze curatenia sufletului si a constiintei. Probabil insa e faptul ca doamnei ministru ii este teama ca din cele trei mere de aur sa nu iasa ceva viermi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.