Melescanu pregateste un calendar de retragere din Irak

Melescanu pregateste un calendar de retragere din Irak

0 209

Marti, cu ocazia investirii in functie, noul ministrul al apararii, Teodor Melescanu a dat asigurari ca va promova o politica a interesului national. El a promis sa aiba o colaborare buna atat cu premierul calin Popescu Tariceanu, cat si cu Parlamentul.


Proaspat intors din Irak, unde a fost sa ia act de starea trupelor romanesti dupa atacul din Tallil, Melescanu a abordat in discursul de investire si subiectul, sensibil, al retragerii, aratand ca va propune aceasta tema spre a fi dezbatuta in CSAT.


Melescanu considera ca retragerea trebuie realizata dupa un anumit calendar si in conditii discutate si cu partenerii din Irak, dar ca trebuie realizata, avand in vedere curentul creat in randul participantilor la actiunile din Irak.


„Atata timp cat in restul tarilor participante in Irak se creaza un curent de retragere a trupelor, atat la nivelul clasei politice cat si in societatea civila, si in Romania trebuie sa avem o dezbatere reala, pentru ca aceasta decizie nu poate fi apanajul unei singure persoane„, a declarat Melescanu citat de Amos News, facand aluzie evidenta la Presedintele tarii care se opune retragerii si care a boicotat ceremonia investirii lui Melescanu.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.