Medierea devine obligatorie peste o saptamana

Medierea devine obligatorie peste o saptamana

0 102
Peste 62.000 de dosare noi au fost inregistrate in anul 2012 la Tribunalul Brasov si Judecatoriile din judet. 113 mediatori autorizati sunt pregatiti sa preia o parte dintre cauzele care se indreapta spre instante si sa rezolve astfel conflictele impricinatilor. Informarea despre posibilitatea medierii conflictelor va fi obligatorie de luna viitoare.
Timp castigat, efort financiar redus, comunicare eficienta si solutii constructive, durabile si legale pentru tot felul de conflicte de la cele familiale, de munca si pana la cele comerciale. Sunt avantajele activitatii de mediere la care partile pot apela inainte de a ajunge la procese lungi si costisitoare in instante. Numarul proceselor noi care au intrat in instantele brasovene este de 62.230 la nivelul anului 2012 .
Asociatia profesionala a Mediatorilor din Brasov a sustinut ieri un seminar de informare asupra activitatii de mediere pentru toti sefii de institutii din judet.
Medierea este o modalitate extrajudiciara de rezolvare a conflictelor in care mediatorul este o persoana competenta cu instruire speciala. In tabloul mediatorilor de la Brasov sunt inscrise 113 persoane care au aceasta calificare. De la 1 februarie informarea despre mediere este obligatorie pentru cauzele care vor ajunge in instante.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.