Medicul Tudor Ciuhodaru aruncă în aer vaccinarea

Medicul Tudor Ciuhodaru aruncă în aer vaccinarea

Cunoscutul medic al Spitalului Clinic de Urgență Iași aruncă literalmente în aer modul de organizare al campaniei de vaccinare organizată de ministerul Sănătății:
Vedeţi că sunt veşti îngrijorătoare, nu numai legate de numărul de doze la nivel internaţional şi de faptul cum putem noi să facem această vaccinare, în aşa fel încât ea să devină eficientă, pentru că dacă primim 150.000 de doze pe săptămână, 600.000 de doze pe o lună, înseamnă 300.000 de români imuniziaţi, dacă merge impecabil această campanie, iar în şase luni vom obţine maximum 1,8 milioane de români vor putea să fie imunizaţi, mult sub ceea ce înseamnă 60-70% din populaţie imunizată, în aşa fel încât să se realizeze acel suport în controlul pandemiei”, a completat medicul Ciuhodaru.
El apreciază că tot ceea ce se întâmplă în campania de vaccinare este haotic, o strategie e-șu-a-tă.
Medicul mai reclamă absența aproape totală a testelor, în aceste zile efectuându-se doar 5-6000 de teste pe zi din care un sfert sunt infectați cu coronavirus. Numărul infim de testări explică și numărul mic de îmbolnăviri, deci scăderea ratei de infectare.

Arafat ascunde ca de obicei adevărul
Raed Arafat a avertizat că vom rămâne în stare de alertă pentru că populația nu a respectat restricțiile de sărbători și s-ar putea, aproape sigur, să avem o pantă ascendentă a curbei infectării covidice în România.
El nu justifică însă numărul extrem de mic de testări în această perioadă. Din ceea ce s-a aflat în spatiul public România nu va putea vaccina mai mult de 5 milioane de persoane cu dublul vaccin anticovidic, pentru că atâtea doze i-au fost repartizate de UE.
Deci departe de imunizarea în masă a populației, de 60-70%. În aceste condiții autoritățile medicale românești testează mai puțin pentru a se încadra în cota de vaccinuri acordată. Mulți români vor rămâne astfel și netestați și nevaccinați.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Și ce-i rău că vor rămâne români nevaccinați? Important este să fie vaccinați toți bugetarii, pensionarii speciali, asistații și restul de votanți, deși i-am cam cuprins, de ciumă roșie și holeră galbenă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.