Medicii vor primi note de la pacienti

Medicii vor primi note de la pacienti

0 127

Mai multe spitale mari din Romania vor sa introduca sistemul votului electronic, prin care pacientii isi pot exprima parerea, pe pagina de internet a spitalului, despre prestatia medicului care i-a tratat.


Site-ul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti va fi primul care va publica, din 15 februarie, evaluarea publica a medicilor. Un spital din Romania a publicat pe internet, pentru prima data, activitatea fiecarui medic in parte. Situatia arata ca sunt medici care au facut 300 de interventii chirurgicale pe an, in timp ce altii doar 5 sau 6.


Publicarea pe internet a activitatii medicilor le foloseste mai ales pacientilor. In functie de numarul de interventii, de complexitatea lor si mai ales de reusita interventiilor facute de medic putem decide care va fi specialistul pe care il vom consulta. Ideea de a face publica activitatea medicilor apartine Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, iar situatia afisata pe Internet se refera la anul 2006. Initiativa urmareste, pe de o parte, sa-l ajute pe pacient sa-si aleaga medicul – in functie de performantele acestuia – iar pe de alta parte sa traga un semnal de alarma pentru conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.


Managerii spitalelor spun ca legislatia ar trebui modificata, astfel incat medicii sa fie platiti asemeni celor de familie – in functie de pacienti sau de serviciile medicale prestate.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.