Medicii si farmacistii romani pot fi recunoscuti in UE

Medicii si farmacistii romani pot fi recunoscuti in UE

0 226

Din aceasta saptamana, Ministerul Sanatatii a inceput eliberarea certificatelor si adeverintelor necesare recunoasterii medicilor, medicilor dentisti, farmacistilor, asistentilor medicali generalisti si a moaselor in celelalte state membre UE.


Documentele se elibereaza numai pentru titularii care intrunesc conditiile prevazute de legislatia in vigoare.


Pe site-ul ministerului, www.ms.ro, pot fi gasite toate tipurile de certificate si adeverinte care se elibereaza de catre MS, precum si conditiile in care acestea sunt eliberate.


Pentru a putea fi eliberate astfel de certificate si adeverinte solicitantul trebuie sa prezinte o serie de documente: copia actului de identitate, dupa caz, copie dupa diploma de licenta de doctor, diploma de absolvire de asistent medical generalist cu studii superioare de scurta durata/ diploma de licenta de asistent medical generalist cu studii superioare de lunga durata, diploma de licenta de moasa si copia foii matricole. In cazul medicilor specialisti, este necesara copie dupa adeverinta/certificatul de medic specialist. La acestea se adauga adeverinta eliberata de Centrul National de Perfectionare in domeniul sanitar din care sa rezulte ordinul de confirmare ca rezident, durata de pregatire in rezidentiat si, dupa caz, stagiile de specialitate efectuate intr-un stat membru UE sau intr-un stat tert, recunoscute de MSP, precum si o cerere in care se va preciza adresa, si numarul de telefon de contact.

Termenul de eliberare este de 30 de zile de la depunerea cererilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.