MEDICAMENTELE: CUM LE FOLOSIM

MEDICAMENTELE: CUM LE FOLOSIM

0 114

?


?


Fiind un adversar al medicamentelor artificiale – pilule, pastilute etc.- dar fiind obligat nu de mult sa apelez la ele ( ca prea daduse boala-n mine), am discutat, printre altele, cu medical chemat despre acest rau necesar. Si astfel am aflat ca multi nu stiu cum se iau doctoriile. Multi cred ca ai inghitit pastila si gata.


Insa nu este asa.


Din pacate si prospectele sunt scrise, in general, cam “pe chinezeste” pentru marea majoritate a bolnavilor. Iar medicul sau farmacistul nu au intotdeauna timpul sau rabdarea necesare unei explicatii clare, care sa fie inteleasa de pacient Si aici este buba. Atat la pastile, pilule sau prafuri, cat mai ales la picaturi, spray-uri, plasutri, aparate de inhalat, se poate constata ca bolnavii nu prea stiu ce au de facut si folosesc medicamentele dupa cum ii taie capul sau “cum au vazut la mama”.


Daca la pastile mai merge cum mai merge, beleaua incepe cu celelalte amintite mai sus. Medicii au constatat ca circa o treime dintre astmatici nu cunosc pozitia in care trebuie sa se afle doza cu spray cand este folosita.Cam doua treimi din cei obligati sa foloseasca picaturi de ochi ajung sa infecteze pipeta cu care isi pun picaturile prin atingerea ei de pleoape. Iar jumatate din cei ce folosesc picaturi de nas nu tin capul cum trebuie.


De aceea este bine sa se intrebe inca odata si inca odata medicul sau farmacistul, pana la intelegerea deplina.


Nu este pacat sa se arunce banii in vant prin nefolosirea corespunzatoare, din nestiinta, a unor medicamente care, de cele mai multe ori, sunt foarte scumpe?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.