Medicamente in …reduceri de preturi!

Medicamente in …reduceri de preturi!

0 64

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, da o speranta de doi bani tuturor celor care au reusit sa depaseasca torida vara a acestui an. Anuntata scadere a ?pretului medicamentelor pare sa intre in vigoare, conform promisiunii ministrului de resort, dupa 1 septembrie a.c.


Ministrul Nicolaescu sustine, deocamdata verbal, ca va semna un ordin prin care adaosurile comerciale aplicate la medicamente, atat la nivelul distribuitorilor cat si al farmaciilor, vor fi reduse si plafonate. Dupa o asemenea declaratie te intrebi daca nu cumva dl. ministru a demisionat de la liberali si s-a inscris intr-un partid social-democrat (am verificat – nu a facut-o).


Citam din ultima declaratie de presa ministrului sanatatii: „Astazi adaosul de distributie este la 16 – 18%. Vrem sa-l plafonam la maximum 12%. Si, de asemenea, adaosurile comerciale pe farmacii astazi variaza undeva intre 20 si 24%. Vrem sa aducem adaosurile undeva la 16 – 18%. Toate aceste masuri ar trebui sa duca la o reducere a preturilor la medicamente cu circa 15%”.


In situatia in care ar fi facut licitatie la toate medicamentele si serviciile din zona sanatatii si poate sprijinit de ministrul de la Finante nu ar fi facut o asemenea declaratie de presa, asta pentru ca nu mai era nevoie.


Eugen Nicolaescu a mai anuntat ca Ministerul Sanatatii intentioneaza sa introduca de la 1 octombrie pachetul de baza de servicii medicale, de care vor putea beneficia cetatenii asigurati in baza unui contract individual cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate:


?


Pentru a ne clarifica si cu ultimele masuri din zona cunoscutelor „pachete de asistenta”numit „Pachetul de baza de servicii medicale, dl ministru a declarat: „Sa venim sa spunem oamenilor cinstit si deschis: prin asigurarile sociale de sanatate va asiguram acest pachet, dar acest pachet vi-l asiguram toata luna; si toata lumea care beneficiaza de acest pachet stie ca gaseste acest serviciu asigurat”.


Dupa cum a promis, acest pachet va intra in vigoare de la 1 octombrie a.c. si dupa cum am inteles – nu va fi valabil o luna si nici nu se va epuiza, ca medicamentele compensate, dupa cateva zile.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.