Medias: Toti angajatii de la Automecanica vor fi dati afara

Medias: Toti angajatii de la Automecanica vor fi dati afara

0 161

Concedierile colective continua in toate orasele din Ardeal. Situatia de criza creeaza o atmosfera nesigura pentru toti angajatii din toate colturile tarii.
Compania Automecanica din Medias a anuntat ca ii va da afara pe toti cei 43 de angajati, conform datelor obtinute de Agentia de Ocupare a Fortei de Munca Sibiu, in data de 23 ianuarie a.c.
Este pentru a doua oara cand au loc concedieri colective la Automecanica, societate care produce suprastructuri auto, semiremorci si caroserii. Prima data, au fost disponibilizate colectiv nu mai putin de 27 de persoane, dupa informeaza Radio Cluj.
Oficialii companiei motiveaza concedierile prin diminuarea drastica a comenzilor, din cauza crizei economice globala.
In decembrie 2008, angajatii de la Automecanica au declansat conflictul de munca si au cerut patronului sa le mareasca salariile cu 45%. Conducerea societatii era dispusa, la finele lui 2008, sa creasca salariile doar cu 20%, la care se adaugau prime de Pasti si de Craciun.
Insa, intre timp, situatia s-a inrautatit peste masura, astfel incat, in locul maririlor, viitorii fost angajati vor primi doar salariile compensatorii.
Societatea s-a infiintat in anul 1941 sub denumirea de Atelierele de Stat pentru Aeronautica Medias, iar in 1957 a trecut la denumirea de Atelierele Centrale de Reparatii Auto si Tractoare. Si-a schimbat domeniul de activitate in 1962 trecand la executia de suprastructuri auto si a primit denumirea de Automecanica.
In timp ce SC Automecanica este in pericol sa dispara, alte doua firme din judetul Sibiu au anuntat vineri ca renunta la disponibilizari: Compus Construct Sibiu si PHP Stahlbau – Ocna Sibiului. Aceste doua companii doreau sa dea afara 160 de angajati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.