Medalie de argint pentru Luminita Gliga la Cannes

Medalie de argint pentru Luminita Gliga la Cannes

0 72

In perioada 19-25 aprilie 2008, la Cannes, a avut loc o noua editie a Festivalului International de Arta si Cultura. Brasovul a fost reprezentat la Cannes de tanara artista Luminita Gliga, care a reusit sa impresioneze prin picturile sale. Brasoveanca a participat la festival cu doua tablouri, avand ca tema „Corida”. Cele doua lucrari au impresionat juriului Festivalului, care au premiat-o pe tanara brasoveanca cu medalia de argint. De remarcat este faptul ca, tablourile Luminitei Gliga au concurat cu 600 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, realizate de peste 180 de artisti din 28 de tari.
Vernisajul a avut loc la data de 19 aprilie in elegantul spatiu al Garii Maritime din Cannes in prezenta a peste 200 de iubitori de arta. galeria a fost vizitat de peste 4.000 de persoane care au admirat lucrarile artistei din Brasov. Luminita Gliga a daruit un tablou Primariei din Cannes, institutie in care mai sunt expuse alte trei lucrari plastice primite din partea ei, cu ocazia obtinerii altor premii importante la Cannes: „Metamorfozele“, „Visul Cavalerului“ si „Compozitie“.
Luminita Gliga nu ii uita nici pe iubitorii artei plastice din Brasov, pentru care va pregati in luna august a acestui an, o expozitie personala in care va expune noile sale lucrari, la Muzeul de Arta Brasov. In ceea ce priveste expozitiile internationale, brasoveanca va avea in curand expozitii la Monaco si Londra.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.