MECT va lansa proiectul de Legi ale Educatiei dupa alegerile europarlamentare

MECT va lansa proiectul de Legi ale Educatiei dupa alegerile europarlamentare

0 118

Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului a decis amanarea lansarii Proiectului de Legi ale Educatiei din data de miercuri, 24 octombrie, in urma unei analize asupra oportunitatii momentului in care acest pachet important ar fi fost supus dezbaterii publice.


Avand in vedere ca in seara zilei de marti, 23 octombrie, Traian Basescu a propus declansarea Referendumului pentru votul uninominal si in acelasi timp, in perioada imediat urmatoare, va avea loc campania electorala pentru Parlamentul European, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a considerat ca o dezbatere publica activa si constructiva asupra cadrului legal al educatiei romanesti ar fi fost acum profund afectata.


„Educatia reprezinta o prioritate nationala si are nevoie de un pact transpartinic, de implicarea reala a tuturor factorilor de decizie. Ministerul Educatiei nu doreste diminuarea acestui subiect sau transformarea lui in brand de campanie electorala. Sistemul de invatamant, cadrele didactice, copiii, studentii, oamenii care au muncit la realizarea proiectului legislativ al educatiei – reprezentanti ai sindicatelor, ai ministerului, federatiilor studentesti, rectori – merita mai multa atentie din partea politicienilor, a societatii civile, a opiniei publice si a mass-media. Ca atare, MECT a hotarat ca lansarea oficiala a proiectului legislativ sa se faca imediat dupa alegerile europarlamentare”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Minister.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.