MEC va verifica rezultatele testelor nationale si ale Bacalaureatului

MEC va verifica rezultatele testelor nationale si ale Bacalaureatului

0 63

Echipe de control ale Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului? vor fi trimise in toate inspectoratele scolare judetene din tara, pentru a verifica prin sondaj rezultatele obtinute de elevi la testele nationale si la examenul de bacalaureat. In fiecare judet, vor fi alese cate 50 de lucrari, care vor fi reevaluate de reprezentantii MECT. Conducerea Ministerului a anuntat ca notele elevilor nu vor fi schimbare, dar daca dupa reevaluare se constata diferente mai mari de un punct, profesorii corectori vor fi sanctionati.


Nu numai lucrarile de la examen vor fi verificate, ci si cataloagele scolare cu notele obtinute de absolventii claselor a XI-a si a XII-a pentru a se vedea daca acestea sunt conforme cu rezultatele de la bacalaureat.


Initiativa MEC de a reevalua lucrarile elevilor vine dupa ce reprezentatii MEC au constatat ca exista in unele judeterezultate suspecte cum ar fi in Mehedinti, 13 medii de 10 si Dolj cu 11 medii de 10, in conditiile in care in judete ca Bacau, Bihor, Arad, Calarasi, Timis sau Valcea nu a fost inregistrata nici o medie de zece.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.