MEC va publica indicatiile de rezolvare ale subiectelor

MEC va publica indicatiile de rezolvare ale subiectelor

0 113

Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica, in zilele urmatoare, indicatiile de rezolvare si raspunsurile pentru disciplinele de profil real, dar nu rezolvarile integrale ale subiectelor pentru ca elevul sa execute exercitiul, nu sa il copieze, a declarat ministrul educatiei, Mihail Hardau.


Asadar, elevii nu vor primi rezolvarile intregi de la exercitiile si probleme de la materiile cu profil real, ci doar indicatii de rezolvare si solutia finala.


Inspectoratele scolare judetene vor primi, pana in data de 28 februarie, indicatiile de rezolvare si solutia finala a subiectelor de la materiile cu profil real, atat de la testele nationale, cat si de la bacalaureat. Elevii le vor putea consulta in bibliotecile scolare.


Reamintim ca pana in data de 28 februarie, inspectoratele scolare vor distribui gratuit, la toate unitatile de invatamant, variantele de subiecte, sub forma de brosuri.


Serviciul National de Evaluare si Examinare a realizat cate 100 de variante de subiect pentru fiecare disciplina de examen, din care se va alege, in ziua probei scrise, prin tragere la sorti, numarul variantei de subiect.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.