MDRT va subventiona dobanzile pentru reabilitarea termica

MDRT va subventiona dobanzile pentru reabilitarea termica

0 82

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, va promova o ordonanta de urgenta, prin care se va putea realiza reabilitarea termica a apartamentelor cu credite angajate de asociatiile de locatari sau proprietari, garantate de stat si cu dobanzi subventionate de MDRT.
Elena Udrea a declarat ca in cadrul sedintei organizatiei PDL Bucuresti de saptamana trecuta ca s-a discutat despre nevoia de a mediatiza, prin institutia pe care o conduce, un proiect extrem de important al Guvernului, referitor la reabilitarea termica a locuintelor.
Ministrul a spus ca bugetul Ministerului nu acopera nevoia acestui program, „care a devenit de succes anul trecut, in 2009”.
Udrea a apreciat ca, daca programul ar continua in forma in care deruleaza in acest moment, ar inseamna ca cele aproximativ 3 milioane de apartamente din Romania „sa fie reabiltiate in 100 de ani”.
„Ca urmare, am luat initiativa sa propunem posibilitatea reabilitarii termice atat a apartamentelor, cat si a caselor pe pamant cu credite angajate de asociatiile de proprietari sau chiar de proprietari, credite garantate de stat si cu dobanzi subventionate de Ministerul Dezvolarii Regionale si Turismului. Aceasta hotarare s-a luat la nivelul guvernului printr-o ordonanta de Guvern, ea se implementeaza in acest moment prin CEC si urmeaza sa avem un contract, o conventie si cu BCR. Asteptam si alte banci care sa vina in acest proiect si care vor acorda aceste credite pe termen de cinci ani catre asociatiile de proprietari sau proprietari, care doresc sa-si faca reabilitarea termica”, a explicat Udrea.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.