Masuri draconice la BAC: nu se merge la toaleta!

Masuri draconice la BAC: nu se merge la toaleta!

0 198

Masurile de precautie luate in acest an pentru organizarea examenului de Bacaluareat impotriva copiatului sunt de-a dreptul ridicole. Ingrijorati de nenumaratele declaratii ale elevilor care, fie au fost prinsi copiind, fie au vazut pe altii facand acest lucru, Ministerul Educatiei a hotarat sa ia atitudine pentru stoparea acestui fenomen.
Elevii care sustin examenul de Bacalaureat vor avea voie sa intre in curtea institutiei de invatamant unde vor fi examinati avand asupra lor doar buletinul si stiloul cu care vor scrie.
De asemenea, una dintre cele mai drastice „reguli” este interzicerea de a mai parasi sala de clasa invocand motivul de a avea nevoie la toaleta.
Mai mult, toate telefoanele mobile vor fi lasate la poarta liceului, iar, in liceele, in care exista camere de supraveghere, Bacalaureatul va fi filmat.
Toate aceste masuri, luate de conducerea Ministerului Educatiei si comunicate directorilor de licee din intreaga tara, sunt considerate exagerate de elevi.
Si unii directori din Capitala cred ca limita dintre siguranta si exagerare poate fi trecuta foarte usor.
Conform datelor Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, in Capitala exista, la ora actuala, 76 de licee care au montate camere video de supraveghere, iar sase dintre acestea au camere si in clase.
Directorul Colegiului National „Sf. Sava” din Bucuresti, George Cazacu, spune ca s-au luat aceste masuri pentru prevenirea unor fapte care au avut loc in anii trecuti: copiatul cu telefonul mobil sau cu fituicile din toaleta. „In ceea ce priveste toaletele, nu vor mai fi toate la dispozitia elevilor. Anul acesta vom avea deschis pentru elevi un singur grup sanitar”, precizeaza Cazacu.
„Daca liceenii au probleme de sanatate trebuie sa prezinte o adeverinta medicala, iar mersul la toaleta va fi, de asemenea, mai strict”, completeaza directorul liceului bucurestean „Gheorghe Lazar”.
Cei care au promovat clasa a XII-a pot sustine Bacalaureatul in prima sesiune, programata intre 22 iunie si 9 iulie 2009.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.