Masuri antirabice la Brasov

Masuri antirabice la Brasov

0 216

La invitatia Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) a judetului, astazi este asteptata la Brasov o echipa a Asociatiei pentru Protectia Liliecilor din Romania (APLR), asociatie cu sediul la Satu Mare.
Problema principala care va fi discutata in cadrul intalnirii vizeaza masurile necesare pentru colectarea liliecilor din localitatea Sanpetru, din cauza carora, cu doua saptamani in urma, a fost instituita carantina de gradul III in comuna si imprejurimi, dupa ce un pacient al Spitalului de Pneumoftiziologie a fost muscat de mana de un astfel de mamifer turbat.

Potrivit purtatorului de cuvant al DVS, dr. Gheorghe Pucheanu, pentru ca situatia sa fie cat mai bine evaluata, membrii APLR, impreuna cu cei ai DSV, se vor deplasa astazi la Sanpetru, fiind luate si hotararile privind organizarea unei campanii pentru indepartarea focarului de rabie.

Reamintim ca, dupa incidentul mentionat, DSV a luat cateva masuri pentru combaterea rabiei, pe langa instituirea carantinei in comuna.
Astfel, a fost inceputa o campanie de vaccinare a cainilor si pisicilor din Sanpetru, animale care ar putea raspandi cu usurinta boala, cu plecare din zona de amplasare a spitalului.
Prezenta celor de la ASPL este necesara, intrucat liliecii sunt protejati prin lege din cauza scaderii efectivului lor in Europa, aceste animale zburatoare fiind, in mare masura folositoare omului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.