Masinile scoase ilegal la vanzare vor putea fi ridicate de municipalitate

Masinile scoase ilegal la vanzare vor putea fi ridicate de municipalitate

0 295

Pentru ca prevederile menite sa puna capat targurilor auto infiintate prin simpla vointa a proprietarilor masinilor expuse spre vanzare nu au produs efectul scontat, consilierii locali au aprobat un act normativ care ii pedepseste drastic pe cei care incurca circulatia auto si pietonala prin stationarea propriilor autovehicule in locuri ilegale cu scopul de a fi vandute.


Pana in aceasta saptamana era in vigoare HCL nr. 148/2005, care nu a fost in masura sa-i sperie pe cei care vor sa-si vanda autoturismul pentru ca nu prevedea modul in care erau sanctionati acestia.


Este cunoscut ca anumite zone din Brasov, intersectia dintre Calea Bucuresti si Strada Berzei, Onix sau Faget sunt transformate in adevarate targuri ad-hoc de masini. Ca urmare a numeroaselor reclamatii primite de la cetateni, consilierii au inlocuit vechiul regulament privind constatatea si sanctionarea expunerii autovehiculelor spre vanzare in alte locuri decat cele autorizate cu unul nou, care a fost serios modificat la capitolul sanctiuni.


Astfel, pe cei care isi expun masinile spre vanzare in locuri neautorizate ii paste o amenda cuprinsa intre 200 si 400 de RON, fapta fiind considerata contraventie. In plus, Politia Comunitara Brasov si/sau alte persoane imputernicite vor putea proceda la blocarea rotilor masinilor sau, mai mult, chiar le vor putea ridica.


Sunt exceptati de la aceste prevederi cei care au platit parcarea sau daca masinile sunt parcate in fata resedintei.


?


Daca autoturismul va fi ridicat, agentul constatator va face poze datate din care sa rezulte clar starea fizica a vehiculului expus necorespunzator si va intocmi o nota de constatare, care va fi semnata de un martor. La actiunea de ridicare va fi prezent in mod obligatoriu si un reprezentant al Politiei Comunitare sau al Politiei Brasov.


Apoi, agentul constatator va face demersuri pentru identificarea proprietarului vehiculului. Daca vrea sa-si recupereze masina, proprietarul va trebui sa plateasca amenda si cheltuielile efectuate cu ridicarea autoturismului.

In ultima instanta, daca refuza sa plateasca, masina va putea fi scoasa la vanzare ca bun public.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.