Marsul lui Vadim Tudor

Marsul lui Vadim Tudor

0 66

Este greu de inghitit tot timpul numai tocana electorala a principalilor candidati la Cotroceni, tocana preparata fara sare si piper si din zgarciuri alterate ale ideilor. De aceea va propun sa vedem ce a facut si vesnicul candidat perdant, Corneliu Vadim Tudor, la sfarsit de saptamana, cu toate ca ii stim si lui aproape pe dinafara discursul.
Iata, Vadim Tudor promite din nou electoratului ca va baga 1.000 de mafioti la inchisoare. Oare s-au inmultit in asemenea hal prin Romania? Poate, daca adunam Guvernul si Parlamentul, plus rude si cunoscuti, la socoteala.
Dar sa trecem la candidatul PRM la Presedintie, Corneliu Vadim Tudor. El le-a spus simpatizantilor care l-au insotit sambata in marsul impotriva fraudei electorale, ca prima masura pe care o va lua ca sef al statului va fi sa bage la inchisoare 1.000 de „mafioti”, carora le confisca averea.
PRM a organizat, sambata, un mars impotriva fraudei electorale, la care au participat circa 600 de persoane, conform estimarilor jandarmeriei, in timp ce vicepresedintele PRM, Marius Marinescu, sustine ca au fost 2.000. Probabil acesta a pus la socoteala si bunicii iesiti sa-si plimbe nepoteii.
Participantii s-au reunit la Palatul Victoria si s-au deplasat catre Palatul Cotroceni. Chiar in fruntea lor s-a pus presedintele PRM, C.V. Tudor, flancat de Dan Claudiu Tanasescu si liderii din noua garda a partidului, Codrin Stefanescu si Marius Marinescu. De pe margine, fratele Tribunului, Marcu Tudor, facea oficiile de fotograf al evenimentului.

Printre pancardele cu mesaje de sustinere a lui Corneliu Vadim Tudor, ieseau in evidenta alte trei, cu fotografii ale lui Traian Basescu, Vasile Blaga si Adriean Videanu, carora le erau desenate pe frunte coarne si canini prelungi. Sub fotografii scria, dupa caz, „Basescu satanistul”, „Blaga satanistul” si „Videanu satanistul”.
De la bun inceput, marsaluitorii au atras atentia asupra lor, in primul rand a soferilor iritati ca traficul a fost dat peste cap intr-un Bucuresti si asa supraaglomerat. „Circulatia, baaa!”, a strigat un sofer nervos ca nu-si mai putea scoate masina din parcare. In urma unui dialog cu cativa participanti a devenit mai ingaduitor. Nu la fel se poate spune despre alti soferi care claxonau evident iritati, miscarea buzelor catorva dintre ei lasand sa se ghiceasca napraznice sudalmi.

In schimb, marsul a facut deliciul vanzatoarelor, farmacistelor si tarabagiilor de pe traseu, carora ziua de sambata si criza economica le-au cam rapit din musterii. „Uite-l pe Vadim! Nu l-am vazut niciodata in carne si oase”, a exclamat o vanzatoare dintr-o patiserie catre colega ei. Aceasta a raspuns cu un ton sapiential: „Sta pe langa sor’mea, pe la Sfantul Elefterie”.

Peremistii si-au continuat imperturbabil marsul, producand un zgomot infernal cu trompete si sirene. De altfel, coloana era deschisa de jeep-ul lui Bebe Ivanovici, pe care erau amplasate difuzoare din care se revarsau cantece adecvate evenimentului. De la sentimentalul „Asa-i romanul” la martialul „Treceti batalioane romane Carpatii” sau proletarul „1 Mai muncitoresc”. Dupa jeepul lui Ivanovici erau doi tobosari care au batut frenetic tot drumul, dar care incepusera sa dea semne de oboseala aproape de pozitia-cheie, Cotrocenii, asa ca li s-a pus in vedere sa inteteasca ritmul.

Infernul sonor a fost amplificat de un batranel cu portavoce care se adresa trecatorilor cu acelasi mesaj: „Veniti cu toti/ Sa scapam de mafioti”. Cand a trecut pe langa anticarii de la Universitate, li s-a adresat acestora: „Veniti si voi, fratilor, ca ati ajuns sa vindeti carti!”. Acest indemn a dovedit ca asupra sa nu se revarsase prea mult din cultura lui C.V.T., caci meseria de anticar cere intr-adevar cultura si finete.
La un moment dat a fost inlocuit, pentru ca vocea ii cedase, de o persoana cu un discurs ceva mai elaborat, dar care, din cauza oboselii, a trebuit sa revina la mai simplele lozinci.

De altfel, arsenalul de lozinci a fost unul foarte vast si, dupa cum spunea chiar C.V. Tudor, „au fost bine perpelite la focul simtirii”.
Tinta principala a fost Traian Basescu, „Vadim la Cotroceni, Basescu la Fundeni” fiind doar una dintre ele.
In dreptul Primariei Capitalei nu a fost iertat nici Sorin Oprescu: „Sorin Oprescu, Omul lui Basescu”. Apoi primarului i s-a adresat chiar si o invitatie la dialog: „Iesi afara/ Javra ordinara”. Cum C.V. Tudor este singurul poet presedinte de partid, aportul sau poetic nu putea lipsi, astfel ca, la Universitate, l-a chemat pe Codrin Stefanescu, dandu-i pe tava o noua scandare: „Vadim a invatat aici/ Nu ca chiorul, la gagici”. Stefanescu a aprobat incantat si apoi a dat tonul noului „hit” din repertoriul PRM.

Ajuns la poarta Cotrocenilor, presedintele PRM a rabufnit impotriva jandarmilor pe motiv ca traseul a fost prelungit inutil pe splaiul Dambovitei, astfel incat participantii sa ajunga obositi bine la Palatul Cotroceni.
„Sorin Oprescu si Vasile Blaga, prin acest traseu aberant, nejustificat, au inchis orice poarta de a comunica cu presedintele PRM”, a spus C.V. Tudor. In discursul sau, el s-a adresat direct lui Traian Basescu, pe care l-a numit de mai multe ori „pustiule”, desi fusese informat ca seful statului e la Cluj. Fostul deputat Dan Zamfirescu n-a inteles artificiul retoric, asa ca l-a tras de mana pe Marcu Tudor cerandu-i sa semnaleze presedintelui PRM ca Basescu e in alta parte.

C.V. Tudor le-a promis participantilor ca va pune capat coruptiei. „Prima masura pe care o voi lua ca presedinte, voi baga la puscarie 1.000 de mafioti si le voi confisca averile”, a spus Vadim. El a afirmat ca, in calitate de presedinte al Romaniei, nu va locui la Cotroceni, ocazie cu care a vorbit si despre etimologia acestui nume propriu care ar proveni din „a cotroci”, verb ce inseamna „a se ascunde”.

Doamnelor, domnilor, nu vi se pare ca ati citit recenzia unei piese de a lui Caragiale? Din pacate, C.V.Tudor, cu toata cultura sa de necontestat, se pare ca nu a realizat evolutia societatii, crezand ca si acum se mai merge la vanatoare de mamuti cu sulita si ghioaga. Si de aceea nu-l pot privi decat cu condescendenta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.